Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKEMİZE 12. CUMHURBAŞKANI HAYIRLI OLSUN-2-

ÜLKEMİZE 12. CUMHURBAŞKANI HAYIRLI OLSUN-2-


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

28 Ağustos tarihe Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiği gün olarak geçecektir. Türkiye cumhuriyeti tarihi Atatürk’ün cumhurbaşkanlığı ile başlamıştır. Bu Türkiye cumhuriyeti tarihi ebediyen böyle kalacaktır. Bu tarihi değiştirmek tarihte devletler kurmuş, devletler yıkmış Türk ırkını yok etmeye yönelik harekettir. Onun için 28 Ağustos tarihi Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak cumhurbaşkanlığı köşküne oturduğu tarihtir. Yeni Türkiye’nin birici cumhurbaşkanı değil 12. Cumhurbaşkanıdır. Yalnız halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanıdır. Kimse Türkiye’nin önüne yeni kelimesi ilave etmeye heveslenmesin. Yeni Türkiye demek 90 senelik cumhuriyeti yok saymaktır. O geçen cumhuriyet tarihini yok sayıp. Yeni bir Türkiye tarihi yazmanın heveslileridir. Ben yeni Türkiye diye bir söylemi kabul etmiyorum. Şayet illaki de yeni ismi kullanılacaksa. Tayyip Erdoğan biz bütün işlerimizi istişare ederek yapıyoruz diyor. O zaman yeni Türkiye ismini referanduma götürsünler. Biz yaptık oldu ile olmasın. Çünkü bu yeni kelimesi ilave edilerek bir tarih yok sayılacak. Türkiye cumhuriyeti tarihini yok ettirmeyiz. Türkiye tarihini yok etmek Atatürk’ü tarihten silmektir. Bir devletin kurucusunu tarihten silmeyi Türkiye’den başkada hiçbir ülke düşünmez.

Yenin merasimini CHP’nin boykot etmesinin sebebi ise. Bir gün önce tarafsız cumhurbaşkanı olması gerekirken CHP ve MHP’yi eleştirmesinden dolayıdır. Çünkü bir gün önce bu iki partiye saygısızlık yapılmıştır. Yalnız CHP’li vekilin kitapçığı fırlatması hoş olmamıştır. Gelelim meclis kürsüsünden cumhurbaşkanı yemininin edilmesine. Yemini bölüm bölüm alarak inceleyelim. Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü. Ülkemiz bağımsız mıdır? Her şeyimizle ABD’ye bağımlı değil miyiz? Ülke bölünme aşamasına gelmedi mi? Açılım ile ülke Türk, Kürt ve alevi Sünni diye ayrıştırılmadı mı? Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma. Bizden olanlar, bizden olmayanlar diye ayrımcılık yapılarak. Kendilerine oy verenler korundu kollandı. Diğerleri ezildi. Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, anayasa defalarca çiğnendi. Hukuk bağımsızlıktan çıkarıldı. Ülkede demokrasiden bahsedilmez oldu. İktidarın ileri demokrasi dediği demokrasi milleti demokrasiye hasret bıraktılar. Laiklik ülkenin önünde bir engel olarak görüldü. Bir kimse hem Laik hem Müslüman olamaz denilerek. Laiklik dinsizlik olarak gösterildi. Atatürk itibarsızlaştırıldı Atatürk’e ait olan ne varsa yok edilmeye çalışıldı. T.C kaldırıldı.

Milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yaralanması ülküsünden ayrılmayacağıma, millette huzur kalmadı. Sesini duyurmak için sokaklara dökülenler de polis tarafından dövüldü. Bazıları gözaltına alındı. Yoksulluk aldı başını gidiyor. Temel hürriyetler kısıtlandı. Basın yasağı konularak milletin haber alma hürriyetleri kısıtlandı. Türk milliyetçiliği ayaklar altına alındı. Adalete milletin güveni sarsıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim. İktidarın uygulamaları yüzünden ülkenin itibarı kalmadı. Cumhurbaşkanlığı devir teslim ve yemin merasimine Avrupa ülkelerinden gelen olmadı.

Tarafsızlık yemini edildi.  Tarafsız olmayacağını bir gün önceki AKP kongresindeki konuşmasında göstermiştir. Bazı basın mensuplarının köşkteki devir teslim törenine alınmaması şimdiye kadar yapılan uygulamaya devam edileceğinin göstergesidir. Ülkenin Cumhurbaşkanı şunun geldiği yere ben gelmem demesi herkesin cumhurbaşkanı olmayacağını göstermiştir.

Temennimiz şimdiye kadar yapılan hataların yapılmamasıdır. Atatürk kelimesini hiçbir zaman kullanmayan Tayyip Erdoğan yeminden geçen Atatürk kelimesini kullanmış oldu. Türk ırkı diye bir ırkın olmadığını söyleyen bazı AKP yöneticilerine ses çıkarmayan Tayyip Erdoğan. Türk milleti demeyen ve devamlı bu millet diye hitap ettiği Türk milletine. Yemin ederken Büyük Türk milleti ve tarih huzurunda yemin ederin diye yemin etti. Milletvekili yemininde de aşağı yukarı ayni yemini etmişti. İnşallah Cumhurbaşkanı yeminine sadık kalır. Ayrıca şimdiye kadar hiçbir zaman türküm dememişti. Seçimlere çok kısa bir zaman kaldığında Türküm demişti. Kendisinden bu söylemine sadık kalmasını temenni ediyoruz. Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını kutlar. Ülkemiz için iyi şeyler yapmasını dilerim. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  31 – 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    10082,80%1,69
  • DOLAR

    32,48% 0,18
  • EURO

    34,75% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2441,94% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

30.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:38