Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


TERÖRÜN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ

TERÖRÜN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ


Cumhurbaşkanına göre terör olaylarının sorumlusu olarak iktidarı gösterenler. Terörün en büyük destekçileridir diyor. Olaylardan iktidarı sorulu tutunlar kimler? Muhalefet değil mi? Şimdi muhalefet terörün en büyük destekçisi oluyor. Bundan önceki seçimlerde de iktidar. Devamlı olarak muhalefeti örgütle işbirliği yapmakla suçlamıştır. Hakikaten muhalefet bu örgütle işbirliği yapmış mıdır? Ve terörü desteklemiş midir?

Teröristleri mahmur kampından ve kandilden kim getirmiştir?  Habur sınır kapısında davul zurnalarla halaylar çekerek bu teröristleri kim karşılamıştır? PKK yandaşları karşılamadı mı? Bu olay sınırda olurken, sınırda ilerisi için güzel olaylar oluyor diyen kimdi? Muhalefet mi? İktidar mı? Savcıları, hâkimleri sınır kapısına gönderip mahkeme kurduran kimdi? Muhalefet mi? İktidar mı? Teröristleri karşılayan yandaşların bu şovunu görmezlikten gelen iktidar değil miydi?

Bu olaylar ile terörün destekçisi iktidar olmuyor mu? Oslo da PKK´nın üst düzey yöneticileri ile iktidar adına görüşen Hakan Fidan değil miydi? Muhalefet iktidar terör örgütü ile gizli görüşme yapıyor dediğinde. Bunları söyleyenler ?şerefsizdir, alçaktır? diyen iktidar değil miydi?  Oslo da ki bu gizli görüşmeler ortaya çıkınca. Hakan Fidan´ı koruma altına alan iktidar değil miydi?  Bu olaylarda kim terörün yanında yer almış? İktidarın yer aldığı açıkça belli değil mi? Sonra görüşmeler Öcalan ile başladı. Artık bu görüşmeler aleni yapılıyordu. Fakat görüşmelerin içeriği yalnız görüşenler ile iktidarın belli başlı birkaç kişisi tarafından biliniyordu.

İktidar artık terör örgütü ile görüşme masasına oturmuştu. Sık sıkta görüşme yapılıyordu. Bu görüşmelerin ışığında Öcalan´ın mesajı HDP´liler tarafından kandile iletiliyordu. Sağlanan bir mutabakattan sonra Diyarbakır da Öcalan´ın mektubu okundu buradaki maddeye göre örgüt sınır dışına çekilecekti. Göstermelik bir gurup çıkıyor gibi gösterildi. Hattı zatında örgüt elemanlarını sınır dışına çıkarmıyordu. Sonradan iktidarda bizi kandırdılar. Sınır dışına çıkmadıkların biliyorduk. Millette infial uyanmasın diye ses çıkarmadık diye itiraf etmiş oldu. Açılım barış sürecine dönüştü. Askere ve polise operasyon izni verilmiyordu.

Asker kışladan polis karakoldan dışarıya çıkarılmıyordu. Kırsal alan tamamen örgüte terk edildi. Bakın cumhurbaşkanı nasıl itiraf ediyor. ?Valilere operasyon yapılmasın diye emir verdik. Kendilerine çeki düzen vermelerini bekledik? diyor. Çok güzel kendilerine çeki düzen vermişler. Nerede ise Ankara´ya dahi bomba döşeyeceklermiş. Çünkü günlerdir kurdukları tuzakları patlata patlata bitiremediler. İşte bu barış sürecinde örgüt tamamen serbest hareket etme imkânı buldu. Öz güvenlik güçlerini kurdular. Bunlar vasıtası ile yol kesip kimlik kontrolü yaptılar. Maliye ekiplerini kurdular. Esnafa ceza kestiler, haraç topladılar. Mahkemelerini kurdular. İktidardan TC´nin kaldırılmasını istediler kurumların tabelalarından TC kaldırıldı.  Andımızın kaldırılmasını istediler. İktidar ırkçılık içeriyor diyerek.

Kaldırılmasını istedikleri andımız kaldırıldı.  Ne mutlu türküm diyene ibaresi kaldırılsın dediler. Kaldırıldı! Örgüt güney doğu Anadolu bölgesini tamamen kontrolüne aldı. Bölgeyi silah ve mühimmat deposu haline getirdi. Bölgede bulunan menfezlere uzaktan kumanda ile patlatılan bombalar döşedi. Güney doğunun her devlet yolunun muhtelif yerlerinde bombalar patlatılıyor. Bunlar yapılırken devletin istihbarat örgütleri uyutuldu. Örgüt uyumadı! Devlet uyudu! Devlet uyumakla kalmadı. İstihbarat birimlerini ve emniyet birimlerini de uyuttu. Askeri ve polisi yerleşkelerinden dışarı çıkarmadı. Bunların oluşmasında devletin haberi olmadı mı? Elbette oldu!

Kendilerine çeki düzen verirler belki diye beklenmiş. İktidar kendisi de itiraf ediyor. Barış sürecini silahlanma dönemi olarak kullanmışlar diyorlar. Diyarbakır şovunda dönemin başbakanın konuşmasında ? dağdakilerin eve döndüğünü hapishanelerin boşaldığını, yeni Türkiye de hep birlikte göreceğiz? dedi. Bunların hepsinden haberdar olanlar.  Amman barış sürecine zarar verilmesin diye önlem almadılar. Adamlar ülke içersin de istedikleri gibi hareket etme imkânı buldular.

Bu süreçte her tarafa bombalar yerleştirmişler. Bu yerleştirdikleri bombalar yüzünden her gün iki üç şehit veriyoruz. Bunların sorumlusu iktidar olmuyor. İktidarın bu olaylardan sorumlu olduğunu söyleyen muhalefet terörün destekçisi oluyor. Dolma bahçe sarayında ki mutabakata muhalefet mi imza attı? Bir partiyi veya bir kurumu başka şeylerle suçlayabilirsiniz. Amma milletin ortak düşmanı olan terör örgütünü destekleme ile suçlayamazsınız. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18- 09 ? 2015 Mustafa KOÇAL.

 

  • BIST 100

    10082,80%1,69
  • DOLAR

    32,48% 0,18
  • EURO

    34,75% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2441,94% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

30.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:38