Recai ÇEVİK


Sen Don Kişot olamazsın…

Sen Don Kişot olamazsın…


Sen Don Kişot olamazsın.

Don Kişot’un hayalleri ve kavgası vardı.

Don Kişot’un hayali, bir umudu, bir kavgası vardı. Hayalinin, umudunun, kavgasının peşinden gitti. Asla yorulmadı, umudunu yitirmedi, yenilgiyi kabul etmedi. 

Sen Don Kişot’u bilir misin?

X         X         X         

Don Kişot, İspanyol yazar Cervantes’in yarattığı bir kahramandır.

Hani şu şövalye elbisesi giyip, yalın kılıç atı Rossinante, yaveri Sanso Panso, sevgilisi Dulsea ile köy köy dolaşıp, insanlara kötülük yapan kötü insanlara karşı gelen, koyun sürülerine saldırır diye kurtlara karşı savaş açan, yel değirmenlerini düşman belleyip onlara saldıran…Her kötülüğün düşmanı Don Kişot. O çağda, Avrupa tarihinin ilk yazılan romanıdır, Cervantes’in Don Kişot’u.

X         X         X

Düşmanlarının insanları ezmeye ve üzmeye devam ettiğini gören yorgun ve yaşlı Don Kişot, çok üzülür. Çünkü artık elinden bir şey gelmemektedir. Dostlarına düşmanlarına nasıl saldırdığını, onları nasıl korkuttuğunu, insanlarını nasıl koruduğunu anlatır. Ve Don Kişot, bir kahraman olarak ölür.

X         X         X

Sen mi?

Sen Don Kişot bile olamazsın.

OLAMADIN!

YAZARLAR

  • BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27
  • Pazar 17.3 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.2 ° / 7 ° Güneşli
  • Salı 18.8 ° / 6.7 ° false

Balıkesir

11.05.2025

  • İMSAK 04:11
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:02
  • AKŞAM 20:19
  • YATSI 21:52