İrfan AYDINOĞLU -SİSMİK KALEM

Tarih: 28.06.2015 05:50

MISIR´ DAKİ 5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM ÖNEMLİDİR !

Facebook Twitter Linked-in

 

/resimler/2015-6/28/1102030232530.jpg

Mısır´ daki 5,2 büyüklüğünde deprem aslında çok önemli bir depremdir. Neden mi önemlidir? Dünya´ nın çivisinin çıkmakta olduğunu göstermesi açısından önemlidir.

Bu deprem bir ucu Suriye´ den Türkiye topraklarına giriş yapan Dead Sea Fault ( Ölü Deniz Fayı) üzerinde meydana gelmiş olup eninde sonunda bu depremin ucu bize de dokunacaktır. Yani bu deprem Doğu Anadolu Fayı´ nı dolaylı yollardan da olsa etkileyecektir.

Diğer adı Lut Gölü Fayı olarak bilinen Ölü Deniz Fay Hattı ( aslında sanıldığı gibi fay hattı filan olmayıp kilitli bir rift vadisidir. bir ucu körelmiş rrr üçlü eklem yeri / rrr triple junction ) gelip Hatay´ daki Amik Ovası civarında bizim Doğu Anadolu Fayı ( DAF) ile birleşmektedir.

Geçmişte Sodom-Gomorrah Felaketi ile de sabıkalı olan Lut Gölü Fayı Musa´ nın asaı ile Kızıldeniz´ i ikiye ayırıp Firavun´ un zulmunden kaçan Ben-i İsrail kavmini karşıya geçirdiği günden beri kilitlidir.Roma Dönemi´ nde MÖ 69 yılında 300.000 kişinin ölümünden de sorumlu olan Antioch ( Antakya - Hatay ) Depremi´ ne de sebebiyet vermiş olan Ölü Deniz Fayı öyle ismi ile müsemma fosil bir fay hattı olmayıp uykudadır. Siz bakmayın öyle ölü lafına bana göre aslında ölü-mölü olmayıp çok güzel ölü taklidi yapmaktadır.

Kişisel olarak Ölü Deniz Fayı üzerinde Ürdün-İsrail sınırında Jarusalem yakınlarında çok büyük bir deprem beklemekteyim. Yaptığım deprem tahminlerinde bunu belirtmiştim zaten.

Mısır´ lılar 4000 yıllık tarihlerinde Sisi gibi diktatör firavunları çok görmüşlerdir buna mukabil ömürleri boyunca değil 5´ lik 3´ lük deprem bile hiç görmemişlerdir, yaşamamışlardır.

Bizim Efes´ deki Artemis tapınağı, ya da Kütahya -Çavdarhisar´ daki Aezanoi Kenti Zeus Tapınağın sütunları çok büyük depremler sonucunda tavla pulu gibi yere devrilip sonradan insan eli ile tamir edilerek tekrar eski yerlerine yerleştirildiği halde Mısır´ daki Luxor veya Karnak Tapınakları´ nın çatıları orijinal olarak ilk yapıldıkları günden beri hala tepesinde durmaktadır.

/resimler/2015-6/28/1101206324696.jpg


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —