Av. Namık HAVUTÇA


Millet Kazandı, Demokrasi Kazandı

Millet Kazandı, Demokrasi Kazandı


    31 Mart Yerel seçimlerin üzerinden bir ay geçti.
    Yaşanan süreci değerlendirmek ve analiz etmek için  siyasal iklimin durulması sonuçların berraklaşması gerektiğini düşünenlerdenim. 
   Genel Merkezde ve Balıkesir‘de hem Belediye Başkan Adaylarımızın belirlenmesi sırasında hem de seçim çalışmalarında süreci çok yakinen takip ettik.

   Seçim esnasında köyde, sokakta, mahallede, meydanda adaylarımız ve partililerimiz ile birlikte çalışmalar yürüttük.
    Balıkesir ‘de Ahmet Akın rüzgarı ile seçimi kazanacağımızı az çok öngörüyor idik, Ahmet Başkan da 5 yıl önce yarım kalan hikayeyi tamamlamak için kendisi de ekibi de çok iyi hazırlanmıştı, motivasyon çok yüksekti. CHP Balıkesir İl örgütü ve Ahmet Başkanın KURTDERELİ Spor salonunda Genel Başkan Özgür Özel ‘in de katılımı ile yapılan coşkulu ve başarılı tanıtım toplantısı Balıkesir’de Büyükşehir‘i yönetimine hazır olduğumuz adeta haykırılıyordu.

   Bizim için İYİ partinin aday çıkarması bir risk yaratsa da seçimlerin ana eksenini “Balıkesir ittifakı“ Kuvayı Milliye vurgusu üzerine oturtmamız, Ahmet Akın’ın barışçıl, kapsayıcı ve Atatürkçü Milliyetçi söylemleri halkçı söylemlerle birleşince Balıkesir halkından güçlü bir destek buldu. Alınan yüzde 51. 10, 407. 306 oy ile 1950 yılından sonra tam 74 yıl sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesini halk bize teslim etti.

    16 İlçe Belediyemizi de  Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ,Balya, Sındırgı, Savaştepe, Susurluk, Marmara, Erdek, Gönen, Manyas, Bandırma CHP ‘li Başkanlarımız kazandı.
Havran, Bigadiç, Dursunbey, Kepsut AKP ve İvrindi İYİ parti olmak üzere diğer Belediyelerimiz de Başkanlarını buldu.

    Milletin iradesine saygımız sonsuz.
    Bu siyasi bir dönüm noktasıdır. CHP’den beklentiler de  çok yüksek biliyoruz. Balıkesir’de iyi yetişmiş siyasal kadrolarımıza, teknik ve bürokratik insan kaynaklarımıza güveniyoruz.
    Milletin Türkiye genelinde CHP’yi yüzde 37. 77 ile birinci parti AKP’yi de 22 yıl sonra 35. 49  ile ikinci parti durumuna getirmesini iyi analiz etmek gerekir. AKP Türkiye'nin Adaletinin terazisini kırdı. Emekliye adalet olmadığı için, Çarşıda pazarda adalet kalmadığı için, Gençlere kadınlara adalet olmadığı, Tarım ve hayvancıya adalet olmadığı için, Ülkenin toprağında, suyunda çevresinde imarında adalet kalmadığı, AK partinin  kendi yandaşları, iş, aş, ev, araba, villa inanılmaz bir servet içinde ve özel jetler ıstakozlar, yemeler içmeler saray saltanatı yaşarken, halkımızı mahkum ettiği yoksulluk artık milletin canına tak ettiği için kazandık. Gerçekten Adliye saraylarında adalet mumla aranır hale geldiği için kazandık. Tabi ki CHP Genel Başkanı Özgür Özel ‘in farklılıkları kapsayan, kucaklayan, ”Türkiye ittifakı“ "Kırmızı, beyaz TÜRKİYE “söylemleri ve yanı sıra emeklinin ve yoksulların sorunlarını sürekli vurgulaması millette karşılık buldu ve zafer böyle geldi.

İSTANBUL ve Ankara Büyükşehir başta olmak üzere CHP’li Belediye Başkanlarımızın da 5 yıllık süreçte ortaya koyduğu başarılı, üretken, halkçı, adaletli, dürüst şeffaf Belediyecilik en önemli dayanağımız oldu. Millet Belediyeleri adaletli yöneteceğimize inandı .

    Millet sandıkta dur dedi. Türkiye demokrasisi rüştünü ispat etti. Demokrasiye denge ve denetim getirdi. Bu seçim milletimizin demokrasiye olan ferasetinin en büyük ispatı oldu. Onun için diyoruz ki 31 Martta sadece  CHP değil MİLLET ’imiz  kazandı.
    Şimdi CHP’li Belediyelere büyük görevler düşüyor. Milletin verdiği bu emanet oyların karşılığını gece gündüz demeden, çok çalışarak vermemiz gerekiyor. Biliyoruz ki Belediyelerdeki başarımız bizi Türkiye ‘de iktidara taşıyacak.
     Türkiyenin bozulan toplumsal ADALET dengesini en azından yerel yönetimlerde yeniden kurmak zorundayız. Belediye yönetimlerde halkçı, kamucu politikalar ile yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları yok etmeliyiz. Gençleri, kadınları ve emeklilerimizi korumalıyız. Çevreci  toprağını, suyunu, ağacını, ırmağını denizini korumalıyız. Dürüst ve şeffaf belediye hizmetlerini hayata geçirmeliyiz. Hizmetlerimizde hiç kimseyi, hiçbir ayrım gözetmeksizin adil ve eşit hizmet etmeliyiz. ADALET hep yol gösterici olmalı.

    CHP’ni 31 Mart ‘ı 1 Nisan’a bağlayan gece Türk Siyaseti yeni bir sürece evrildi. CHP uzun yıllar sonra ilk kez büyük bir zafer kazandı. Bu bir dip dalgası falan değil, adeta siyasal bir tusunami idi. O Gece Ankara’da idim, AKP genel Merkezinin önünden geçerken artık yolun sonuna gidecek olan siyasal inişin başlangıcının bu gece olduğu görülüyordu. Yeter ki süreci ilkeli ,dürüst ve adil yönetelim SHP zamanında yaşanan 89 seçimleri sonrası yaşanan sendrom herkesin siyasal hafızasında duruyor. Belediyeler İktidarından, Genel İktidara  yolumuz açık olsun. 29.04.2024
                                                                        Av. Namık Havutça 
                                                         24,25,26 Dnm CHP Balıkesir Milletvekili

İsmail Hakkı Konar
5.05.2024 17:55:21
Değerlendirmeleriniz gün görmüş ve geçirmiş bir bilge özelliğinde.Hem Ülke siyasetinin tahlilini yapmışsınız.Hem de CHPli başkanlarımıza ve partililerimize değerlendirme ve önerilerde bulunmuşsunuz.Saygılarımla.Av.İsmail Hakkı Konar(CHP Sivas eski il Başkanı1992-1996)Gönen'de yerleşik.

  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,16% 0,01
  • EURO

    35,05% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2465,19% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli

Balıkesir

16.05.2024

  • İMSAK 04:03
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:03
  • AKŞAM 20:24
  • YATSI 21:59