Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLET İÇİN KURUN KOALİSYONU

MİLLET İÇİN KURUN KOALİSYONU


Seçimlerde millet muhalefet partilerine birlikte hareket ederek seçim propagandası sırasında millete verdikleri sözleri tutma imkânı vermiştir. Propaganda konuşmalarında muhalefet ne demişti? 17 ? 25 Aralık olaylarının hesabı sorulacak dediler mi?  Millette bu olayın aydınlığa kavuşturulması için. AKP´ye tek başına iktidar olma olanağı vermedi. Muhalefete de koalisyon kurarak hesabın sorulması için görev vermiştir. Onun için muhalefete tarihi bir görev verilmiştir. Muhalefetin eline bir daha böyle bir fırsat geçmez.  Birlikte hareket ederek bu tarihi görevi yerine getirmelidirler.  Fakat muhalefet bu kadar zaman geçmesine rağmen kendi aralarında bir mutabakat dahi sağlayamadılar. Yakınlaştırıcı konuşmalar yapılmadığı gibi uzaklaştırıcı konuşmalar yapıldı.

Son günlerde AKP MHP koalisyonu konuşulur hale geldi. Hatta MHP´ye verilecek bakanlık sayıların belirlendiği dahi iddia ediliyor. MHP AKP ile koalisyon yaparsa seçmene verdiği sözü nasıl yerine getirebilecek? Bilhassa 17-25 Aralık olayında adı geçen bakanların yüce divana gönderilmesini sağlayabilecek mi? Bahçelinin bir söylemi vardı. Ver Bilal´i al iktidarı demişti. Pekiyi şimdi AKP ile koalisyon yaparsa Bilal yargılanacak mı? AKP çıkardığı antidemokratik yasalardan geri adım atacak mı? Seçim kanununun değiştirilmesine yanaşacak mı? Barajın düşürülmesine razı olacak mı? Tır olayının aydınlanmasına izin verecek mi? Barış sürecinin askıya alınmasına rıza gösterecek mi? Yağma edilen arazilerin hesabının sorulması ne olacak? Satılan yerlerin satışını iptal eden anayasa mahkemesinin kararı yerine getirilecek mi? Bunlar milletin yeni kurulacak hükümettenbeklentileridir. AKP MHP koalisyonu bunlara cevap verebilecek mi? Cumhurbaşkanının yetkileri anayasa sınırlarına çekile bilinecek mi?  Cumhurbaşkanının örtülü ödenekten yararlanması iptal edile bilinecek mi? Asgari ücretin 1.400 TL´ye çıkarılmasına evet diyecek mi? Muhalefet asgari ücretin artırılmasını beyan ederken. İktidar buna karşı çıkıyordu. Şimdi MHP verdiği sözden geri adımı mı atacak? Yoksa AKP o itirazların unutup asgari ücretin artırılmasına evet mi diyecek? İkisinden birisi geri adım atma mecburiyetinde kalacak. MHP geri adım attığında vatandaşa verdiği sözü yerine getirmemiş olacaktır. Bu da MHP için hanesine kötü puan yazılacaktır.

Söylemlere bakılırsa AKP MHP koalisyonuna garanti gözü ile bakılıyor. MHP kendi ayağına kurşun sıkmış demektir. Olası bir erken seçimde barajı aşması zor olacaktır.  AKP´nin dediği olmuş durumdadır. ?Bizim mutlaka iktidar olmamız gerekir?? diyorlardı. Emellerine nail oldular demektir. Türkiye de AKP´nin iktidarı aynen devam edecek demektir. Millet muhalefete bizi AKP´den kurtarın diye oy verdi. MHP´nin millete verdiği vaatler tamamen boş çıkmış oldu.

CHP gerekli fedakârlığı yapmıştır. Kendi menfaatini düşünmeyip ülke ve millet menfaatini düşünerek hareket etmiştir. CHP bu durumda kendi hanesine artı puan yazdırmıştır. HDP dışardan destek vermeye hazır olduklarını beyan ederek onlarda artı puan almışlardır. Milletin %60´şı AKP´nin iktidar olmasını itemezken. MHP destek vererek AKP´yi istedikleri gibi iktidar koltuğuna oturtturacaklardır. Bu koalisyon AKP´ye yarayacaktır. MHP ise bu koalisyonla varlığını tehlikeye sokmuştur. MHP tabanının bu koalisyonu tasvip ettiklerini tahmin etmiyorum. MHP HDP´yi barış süreci için ret ediyor. Pekiyi AKP barış sürecinin devamından yana değil mi?

Zaten yanlış olan bir barış süreci vardı. Bu süreçte yapılan görüşmeler tek partinin görüşmeleri idi. Hâlbuki bu sorun bir partinin sorunu değildir. Devletin sorunudur. Devletin sorunlarını tek partinin çözüme götürmesi yanlıştır. Bu sorunun mecliste çözülmesi gerekirdi. Gizli kapaklı görüşmelerle sorun çözülmez. Soru milletin vekillerinin müşterek yaptıkları görüşmelerle çözülür. AKP´nin yaptığı görüşmelerde parti menfaati gözetilmiştir. Hâlbuki mecliste yapılacak görüşmelerde ülke ve millet menfaati ön planda tutulur.  MHP alacağı 8 bakanlık ile kendi menfaatini düşünmüş oluyor.  Parti menfaati ülke ve millet menfaatinin önüne geçmiştir. Şimdiye kadar yapına gizli görüşmeleri eleştiren MHP bu gizli görüşmelere ortak olmuş demektir. Bize ancak ülke için hayırlı olsun demek düşmüştür. Türklüğü yok etmek isteyen AKP ile. Türklüğü savunan MHP´nin koalisyonundan ne çıkacak bekleyip göreceğiz. Hayırlı olmasını dilerim. Çünkü bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürk sevdalıları.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  22- 06- 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    10084,5%0,02
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,69% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2406,43% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

30.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:38