Hedef (GÜNDEM)

Tarih: 02.10.2015 12:26

İhanet ettiler

Facebook Twitter Linked-in

 

Sayın Ali ERALP aşağıdaki yazısında yerinde bir saptamayla "Kin, nefret, düşmanlık tohumları ektiler. Kardeşi kardeşe, komşuyu komşuya, Sünni´yi Alevi´ye, Alevi´yi Sünni´ye, Türk´ü Kürt´e, Kürt´ü Türk´e düşman ettiler." diyor.

 Sadece "Sünni´yi Alevi´ye düşman etmekle" de kalmadılar " Sünni´yi Sünni´ye", "Alevi´yi Alevi´ye" düşman ettiler; Türk´ü Türk´e, Kürdü de kürde..

 Mevcut cemaatler tarikatlar yetmedi İslamı daha da böldüler: Tek ölçüleri var (dı) 90 yıl bekleyip her hangi bir şekilde ele geçirdikleri "masayla kasayı" ve de "iktidar gücü"nü elden çıkarmamak: Bunun için de kendilerine inanıp biat edenlerin tavanını ihya edip, tabanını da kömürle nohutla camilerin minare aralarına mahya ettiler; yandaşlarını haksız paylaşımlara ortak edip, "suç ortağı" konumuna düşürdüler.

Birlikten kardeşlikten değil, gerginliklerden düşmanlıklardan medet umdular; insanları yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle sadece "dinci" yapmakla da yetinmediler "kinci" de yaptılar, yandaşlarını "öc"çü; gençlerini "kin"ci yetiştirdiler.

Toplumdaki farklılıkları, nüans ayrılıklarını bile birbirlerine düşman ettiler; en ufak bir farklılığı kullandılar; sakallı sakalsıza, cüppeli cüppesize; Pelerinli kadın pantolonlu kadına; düz tabanlı yüksek topukluya; yüksek topuklu topuksuza; alnı bantlı alnı bantsıza, yeşil bantlı kara bantlıya; benzi solgun süslüye, dudağı rujsuz rujluya; müzik dinlemeyen dinleyene vb. düşman edildi.

 Özetle:13 yılda sadece Laik Cumhuriyetin kuruluş değerlerini; toplumun geleneklerini göreneklerini, siyasete ve inanmışlara olan sevgi ve güvenini tarumar etmekle kalmadılar kendi inanç değerlerini de çiğnediler, kötüye kullanıp ihanet ettiler...

 * * *

Günün sözü:

Almanlar (herhalde eskiden açık denizlerde korsanlık yapanlardan esinlenerek) başkalarının malına el koyanlara; yakalandıklarında da yağ gibi üste çıkanlara; çıkarları için renkten renge girenlere ama yüzleri kızarmayanlara; soygun yalan talan Bizans oyununda usta olanlara "mit allen Wassern gewaschen zu sein" yani "Her türlü suda yıkanmış" derler..

 Böyleleriyle aynı sularda yıkanmamamız dileğiyle..

                                              Aydoğan KEKEVİ 02.10.2015 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —