Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ENFLASYON DÜŞTÜ

ENFLASYON DÜŞTÜ


Enflasyon düştü de! Nereye düştüğü belli değil. Devlet kurumları bir yerleri memnun etmek için. Bir kurumun güvenirliğini yok edemez. İnsanların inanmadığı, çarşının, pazarın el yaktığı böyle bir zamanda kurum kâğıt üzerinde böyle bir şey yaparsa kurum güvenirliğini kaybeder. Beyaz eşyada, arabalarda fiyatlar düşmüş olabilir. Böyle bir dönemde millet ne araba alır. Nede beyaz eşya alır. Gerçi şu anda enflasyon sepetinde neler var bilmiyoruz.

Enflasyonu düşürecek olan vatandaşın temel ihtiyaçları da ve temel kullanım maddelerinde fiyatların düşmesidir. Bunlarda çarşı ve pazarlardır. Vatandaşı sıkıntıdan kurtaracak olan buralardaki fiyatların düşmesidir. Önemli olan vatandaşın mutfağına giren maddelerdir. Elektrik, doğalgaz ve sudur. Bir sene önce Pazar ihtiyacını gidermek için. Harcana para 40 ile 50 lira arasındaydı. Bu sene ise 80- 90 lira ile karşılanabiliniyor.

Keza AVM´ler de ayni. Kasım ay enflasyonunun düşük çıkması ile iktidar bir taşla iki kuş vurmuştur. Aralık ayı enflasyonu da düşük çıkacaktır. İktidar görüyor musunuz? Aldığımız tedbirler sayesinde enflasyon düştü diyecektir. İkincisi millete enflasyon farkı az ödeyeceklerdir. Enflasyondan en çok etkilenen üst tabakadır. Çünkü onların maaşlarına daha fazla zam yapıldı. Sebebi enflasyondan etkilendikleri içindir. Enflasyondan etkilenmeyenler ülkede kriz yok diyor. Çarşı Pazar bilmeyene göre krizde yok. Enflasyon yok.

Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında olanlara göre. Ne kriz var. Ne de enflasyon var. Onlara göre keriz çok. Enflasyonun yükünü yine garibanlar çekiyor. Söylemlere bakıldığında ülkede her şey güllük gülistanlıktır. Yeni askere alınanlar oldu. Paralı askerliği getirilerken başbakan olan Binali yıldırım şöyle demişti. ?Asker gitmek için. 5 milyonda fazla kişi bize müracaat ediyor. Kadrolarımız dolu alamıyoruz? demişti. Ben o zaman şunu ifade etmiştim. Kadrolarınız doluda neden sözleşmeli asker alıyorsunuz demiştim.

Paralı askerlik olayı kapandı. Hemen askere almalar başladı. Askere aldıkları kişileri çok kısa bir eğitimden sonra hemen doğuya gönderdiler. Hani sizin kadrolarınız dolu idi? Bunu neden anlattım? Ortamı güllük gülistanlık gösteriyorlar dedim ya. Binali Yıldırım da ordunun durumunu güllük gülistanlık göstermişti. Bu gün maalesef her şey böyle gösteriliyor. Enflasyonun düştüğü gibi verilen sözlerde gündemden düştü.

Vatandaşın menfaatine olan şeylerde gündemden düştü. Öyle olaylar yaşanıyor ki? Kendi menfaatleri için. Kendi parti tüzüklerini yerle bir ettiler. Devlet bahçeli önceleri yalnız iktidar partisi ile kavgalı idi. Birde HDP ile ayni safta olman diyordu. Şimdi meclisteki muhalefet partilerinin hepsi ile kavga ediyor. CHP´ye saldırıyor, İP saldırıyor. Milletin menfaatine olacak önergelere HDP dahi evet diyor. Gel gelelim Bahçeli hepsine hayır diyor.

İyi parti milletin menfaatine olacak kanun teklifi getirdi. Bahçeli o kadar kızmış ki? Yüzü kıpkırmızı öyle bir bağırarak konuşuyordu ki? ?Ne kadar önerge gelirse gelsin hepsi çöpe? diyor. Dikkatinizden kaçtı mı bilmiyorum?  TC´lerin geri getirilmesi için verilen önergeye HDP ile birlikte çekimser kaldı. Önerge ret edildi. TC´nin geri gelmesini dahi istemiyor. Hani milliyetçi idi? Hani HDP ile ayni safta yer almam diyordun?

Eskiden burası Türkiye her şey olur diyenlere tepki gösteriyordum. Olaylar bana dahi burası Türkiye her şey olur demeye başlattı. Yazıyı toparlayalım! Enflasyon resmi açıklamaya göre düştü. Fakat piyasa enflasyonuna göre milim puan dahi düşmemiştir. 15-20 gün içerisinde sebze ve meyve fiyatları % 25 yükselmiştir. Enflasyon rakamlarınla dahi oynanıyorsa? Başka şeylerde oynanmaması mümkün değildir. Şimdi büyüme rakamlarının gerçek olduğuna nasıl inanacağız? Vatandaşın lehine olacak şeyler dahi ret ediliyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığı Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 08-12 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

30.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:38