Zeki KARADENİZ (NETLİ-YORUM)


ÇINARLI ÇAĞDAŞ GENÇLİK ve KENT KONSEYİ

ÇINARLI ÇAĞDAŞ GENÇLİK ve KENT KONSEYİ


Bandırma Belediyesi sosyal paylaşım sitesinden özel yılbaşı programı..

Haftalardır yapılan anons sonucu 02-01-2021 saat 15.30 itibarıyla izleme oranı 23 bin, yorum 346, beğeni 733…

Televizyon kanallarında son derece zengin bir yılbaşı programı yelpazesine rağmen, canlı ve banttan da olsa Bandırma ekseninde izleme oranı küçümsenmeyecek bir rakam, konuya ilgi duyan otoriteler programın son derece kaliteli ve profesyonel bir hazırlık sürecinden geçmiş olduğunu kabul ediyor. Bandırma nüfusunun 8/1 ne tekâmül eden İzleme oranındaki rakamın yüksekliğini ise özellikle Bandırma dışında yaşayan Bandırmalıların sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında memleket özlemini giderme kaynaklı olacağı görüşünde.

Olması gereken ise bu tür çalışmaların sair zamanda ve sık sık yapılarak Bandırma dışında yaşayan Bandırmalılar ve Bandırma’yı yakından tanımak isteyenler için kaynak oluşturması.

GELELİM MALİYETE

Her için karşılığı mutlaka duygusal, Bandırma belediyesi 31 Aralık’a yetiştirmek adına verdiği çaba elbette küçümsenmez ancak bunun birde mali karşılığı olmalı, 23 bin izleme oranı olan bir programın maliyeti nedir?

ÇINARLI ÇAĞDAŞ GENÇLİK ve KENT KONSEYİ

Faaliyet alanı Eğitim, Bilim, Sanat, Spor ve Kültür olan Çınarlı Çağdaş Gençlik derneği bugüne dek tüzük hükümlerine uygun olarak ortaya koyduğu kamusal performans birçok kesim tarafından takdir ve övgü topladı, hayatında seyahat etmemiş çocukların turistik tesislerde kamp yapması, kültür ve sanat etkinlikleri, uyuşturucu ile mücadele, çevre bilincini topluma taşıma ve bu anlamda eğitim programları vs.

Bu noktada harika bir kalbi olan Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Kurucu Başkanı Eyüp Demirezen’i saygı ve takdirle anmamak haksızlık olur. Teşekkürler küçük mahallenin koca yürekli adamı Eyüp Demirezen binlerce teşekkürler sana gitsin…

Çınarlı Çağdaş Gençlik derneğinin mahallenin atmosferine uygun olarak genç kuşağa eğitim, kültür ve sanat aşılama noktasında verdiği çaba 18 Mart’tan itibaren Dünyayı sarsan KORONAVİRÜS illeti ile birlikte rota değiştirdi ve çoğunluğu müzik sanatçısı olan mahalle sakinlerinin, Pandemi süreci ile kapanan toplumsal eğlence mekânları ve düğün cemiyeti gibi mesleklerini icra edip, rızıklarını kazandıkları alanların faaliyetlerini sonlandırmış olmaları bir anlamda Bandırma’da kepenk kapatan küçük esnaf ile birlikte öncelikli KURTARILMASI GEREKEN plan ve projeler arasında olması gerekirken, konunun bu yönü uzun süre ilgi ve bilgi ötesinde kaldı.

Pandemi yasakları ile birlikte HAYAT-YAŞAM kavgası arasında sıkışan Bandırmalı müzisyenler bir kez daha kendilerine çözüm odaklı kapı aralayan Çınarlı Çağdaş gençlik derneğinin kapısını çaldı.

Bu anlamda “Ne yapabiliriz?” in bilinmez çözümlemesi için kafa yoran Eyüp Demirezen’in yanında sadece KENT KONSEYİ vardı.

Birçok kentte sırtını Belediye ye dayayarak bir eli yağda, bir eli balta kamusal hizmet üreten Kent konseylerinin aksine “tek kişilik ordu” olarak ele aldığı projeleri çözüme götüren Başkan Dr. Murat Ergöz ortak projeye destek verdi.

Projenin adı “Müziğin Limanı Bandırma” olarak benimsenmesi ardından başlatılan çalışmalar, bu çalışmalarda görev alan gerek sanatçı, gerekse teknik ekip hiçbir zaman mali beklenti içinde olmadı.

Önemli olan içimizde var olan bu sanatsal atmosferi, bu zor günlerde dışa atmak isteyen vatandaşlara keyifli memleket havaları çalarak, olası elde edilecek gelir ile 9,5 aydır işe gidemeyen ihtiyaç sahibi müzisyen ailelerin softasına bir dilim ekmek koymaktı.

Nitekim zorlu organizasyon başarı ile start almakla kalmayıp, 1-2-3-4 paket programlar sosyal medyada büyük bir ilgi ile karşılanıp izlenmeye başladı.

Azda olsa sesin geldiği yöne kulak veren hamiyetperver insanlar bulundukları makamların topluma olan borcunu ödemek adına nerede ise sıraya girdi.

“Müziğin Limanı Bandırma” konserlerini izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz hazırlattığı erzak kamyonu ile ilk temasını gerçekleştirdi ve “Gerisi gelecek” dedi.

ONLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Yaşamsal ritmi arttıran sosyal medya ile dünyayı evine getiren insanlar izlenen haber ve programlar ile ağaca, böceğe, sokak hayvanlarına acıyıp yardımcı olmak için sıraya geçtikleri 2021 de Kent Konseyi ve Çınarlı Çağdaş gençlik Derneği’nin toplumsal dayanışmamızın unutulmaya yüz tutan bu yönünü birileri gibi göz ardı etmeden çözüme kavuşturma noktasında ortaya koydukları çabayı takdirle izliyor ve bu bir grup deli yürek insanı cani gönülden kutluyoruz.

Eğer birileri çıkıp "Siz bu işi nasıl yaparsınız?" gibi sorularla araba tekerine çomak sokma derdine düştüklerini görürsek!...

Biz, “Ekmek yoksa, Pasta yesinler” diyemeyiz…

"Bir yerde küçük adamların büyük gölgesi varsa,

O yerde güneş batıyor demektir…"  İzlenen filmi "THE END" ile noktalayıp, mısırımızı, çekirdeğimizi alıp gitmeyiz, ne gerekiyorsa onu yaparız..

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34