Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ÜLKE NEDEN BU DURUMA GELDİ -1-

BU ÜLKE NEDEN BU DURUMA GELDİ -1-


Ne yönden incelersen incele. Ülkede ilerleme yok. Maalesef gerileme var. Bu ülkede her şeyden önce şiddete dayalı bir yönetim var. Ben yaşım icabı çok iktidarlar gördüm. Bu iktidar döneminde ki? Kadar şiddete dayalı bir iktidar görmedim.

 Seslerini duyura bilmek için. Sokağa çıkanların engellenmesi amacı ile. Emniyet güçleri derhal faaliyete geçiyor. İzlediğim bir gösteride. Polise amiri vursana diye emir veriyordu. Vurma kelimesini yanlış anlamayın. Copla yapılan vurma olayından bahsediyorum. O amirde kendi amirlerinden nasıl emir aldı ise onu uyguluyor. 

Bu iktidar döneminde Kuruluşların dertlerini dile getire bilmek için. Tek bir miting gerçekleştirdiklerini görmedim. Çünkü iktidar vatandaşların bir araya gelmelerinden çekiniyor. Hâlbuki kuruluşların seslerini duyurabilmeleri için miting yapmaları kadar doğal bir şey olamaz. Çünkü böyle bir miting yapmaları doğal bir olaydır. 

Başka ülkelerde böyle bir gösteri eylemi yapıldığında Göstericileri polis koruyor. Bizde polis engellemek için kullanılıyor. Hem de ne engelleme? Kadın erkek demiyorlar. Önlerine gelene vuruyorlar copla. En çok da kadınları yerlerde sürüklüyorlar. Bu benim zoruma gidiyor. Çünkü o yerlerde sürüklenen bir annedir. Bizde kadına el kalkmaz. Ama bu yeni Türkiye de bunun hiçbir önemi yok. 

Önüne gelene vuruyorlar copu. Eski Türkiye de kuruluşlar seslerini duyurabilmek için. İstedikleri gibi yürüyüş yapabiliyorlardı. Maalesef yeni Türkiye de buna izin verilmiyor. Çünkü vatandaşların bir araya gelmelerinden kuşku duyuyorlar. Bu birinci neden Birde birbirleri ile dertleşmelerinde çekiniyorlar. Dertliler birleşip bir eylem gerçekleştirirler diye korkuyorlar. Milletin bir araya gelmelerinden korkuyorlar. Bu korku onlara Cumhur ittifakını kurdurdu. 

Cumhur ittifakı korkudan doğmuştur. Ve bu ittifak ülkeyi ikiye bölmüştür. Bunların bu ittifaklarına karşılık millet ittifakı kurulmuştur. Yani 6’lı masa kurulmuştur. Bu millet ittifakının kurulmasının müsebbibi cumhuru ittifakıdır. Bu olay ülkenin tamamen ikiye bölünmesinin sebebi olmuştur. Fakat bu 6’lı masa kuruldu. Cumhur ittifakının huzuru ve keyfi kaçtı. Hemen başladılar masanın altında HDP var. Bunlar illet, zillet demeye başladılar.  

Belki HDP’yi yanlarına alıverirler diye. Derhal Bahçelinin zorlaması ile. Kapatma davası açtıkları HDP’nin kapısında aldılar soluğu. Bunların masalarının altında HDP var diyenler. Koşa, koşa HDP’nin kapısına gittiler. Kendileri için her şey mubah sayılıyor. Devlet yönetenlerde bencillik olmayacak. Birlik beraberlik olacak. Onla da olsanız! Bununla da olsanız artık bu millet ittifakı sizin yolunuzu kapattı. Artık iktidar yolu cumhur ittifakına kapalıdır. 

Bunlar illet, zillet, terör örgütü ile birlikteler yalanları tutmadı, tutmayacaktır. Bu millet ittifakı HDP’ye gitmedi. Kendileri aday çıkarmazlarsa Mutlaka bir yere oy verecekler. Ben tercihlerini millet ittifakından yana kullanacaklarından eminim. Kendileri için kapatma davası açmış. Seçilen belediye başkanlarını görevden alıp yerlerine kayyum atamış olan AKP ye oy vereceklerini tahmin etmiyorum. Ülkenin bu hale gelmesinin sebebi iktidardır. Ülkeyi ayrıştırdılar. Şimdide yeter söz milletindir diyorlar. Bu ülkeyi 20 senedir kendileri yönetiyor. 

Millet hiç akıllarına gelmedi. Şimdi söz milletindir sloganına sarıldılar. Bu söz milletindir diyenler. Her halde iktidar olduklarını unuttular. Başlıktaki konusuna yarın devam edeceğim. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; Yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

                            Mustafa KOÇAL 4 – 02 – 2023. 

  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,51% 0,30
  • EURO

    34,56% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2496,03% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

17.04.2024

  • İMSAK 04:51
  • GÜNEŞ 06:21
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:19