Önder Balıkçı (YAKAMOZ)

Tarih: 02.11.2019 10:37

Av, spor değil, cinayettir!

Facebook Twitter Linked-in

Her canlının bir tek canı vardır ve onun için önemlidir. Kısacası yaşama hakkı kutsaldır. Önce bunu bilmek gerekir.

Sık sık, ?Av, spor değildir, vahşettir? diye yazıyor ve korunmasız hayvanların, ?spor? adı altında canlarına kıyılmasına karşı çıkıyorum. Birkaç kişisel, kompleksli kişinin cılız sesinin dışında bu düşüncemin büyük destek bulmasına seviniyorum. Zaten diğerleri de umurumda bile değil! Sokak hayvanlarına yöneltilen şiddet ve eziyete karşı kamuoyundan gelen tepkiler de bana ayrıca mutluluk veriyor.

Günümüzde hâlâ ?spor? adı altında, Kapıdağ´da hayvan katliamı yapılıyor. Atış yarışmaları düzenleniyor. En çok hayvanı öldüren avcılar(!) ödüllendiriliyor.

Bandırma´ya bağlı Kuşcenneti Milli Parkı´nda yıllardır eli tüfekli kişiler cirit atıyor. Kuşları avlamak için yıllarca ?güme?ler kuruldu, kuruluyor. Uçana, kaçana ateş açılıyor.

Ava çıkarak, hayvana ateş ettiğini sanıp arkadaşını vurduğunda acımadığımı söylediğimde gelen cılız tepkiler de umurumda bile değil.

Geçtiğimiz günlerde TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, 33 maddelik öneri paketi hazırladı. Buna göre, bir hayvan neslini yok etme, öldürme, zalimce eylemlerde bulunmanın suç kapsamına alınması, avcılığın bir süre yasaklanması istendi. Taslak raporda, uygulanırsa çok yararlı olacağına inandığım, hayvan haklarıyla ilgili öne çıkan maddeleri aşağıda veriyorum:


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —