Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÜLKENİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA BAKARMISINIZ?

ÜLKENİN DÜŞTÜĞÜ DURUMA BAKARMISINIZ?


Mecliste milletvekilleri yemin edemiyor. Çünkü meclise AKP kadrolarından giren Hüda-Par vekillerinin yemin etmeyeceklerinden veya milletvekili yeminini değiştirerek okumalarında endişe ediliyor. Yemin töreni erteleniyor.  Pazar günü yapılacak seçimin neticesi bekleniyor. Şayet iktidar kaybederse AKP listelerinden meclise girenlerin Sorumluluğundan kurtulmuş olacaklarını ‘mı düşünüyorlar. 

Ne olursa olsun. Meclise AKP listelerinden girenlerin sorumluluğu AKP ye aittir. Seçim kaybedilince AKP listelerinden meclise girenlerin sorumluluğundan kurtulmanız mümkün değildir. Neden meclisin yeminini engellediniz? Diyelim seçimi AKP kazandı. Bu Hüda- par yemin etmez veya yemin metnini değiştirerek okur ise.

 Sorumluluk AKP ye ait olmayacak mı? Böyle bir durum olduğunda sorumluluk AKP ye aittir. Çünkü AKP listesinden seçime girdiler. Kökü Hüda-Par olabilir. Meclisteki unvanı AKP milletvekilidir. Şimdi bu Hüda-Par milletvekilleri Türk kelimesinin kullanılmasını istemezler ise. Bunun sorumluluğu AKP ye ait değil midir? 

Bu mesuliyet doğrudan doğruya AKP ye aittir. Artık siyaset, siyaset olmaktan çıktı. Menfaat sorunu haline geldi. Şimdi size bir beyan hatırlatacağım. Türk bayrağındaki Türk isminin çıkarılmasını isteyen Hüda-Par ile Türk milliyetçileri nasıl yan yana gelebilir diyen zat. Cumhur ittifakına katıldı. İyi güzelde şimdi cumhur ittifakında Hüda-par ile yan yan olmayıp da araka, arakaya tek sıramı olacaksınız. 

 Bu ne lahana turşusu, bu ne perhiz? Adama ufak atta civcivlerde yesin derler. Kendilerini milliyetçilik ile lanse etmişler. Bunun milliyetçilikle uzakta yakında alakası yoktur. Şimdi bu Hüda-Par mecliste yemin etmeyeceklerini veya yemini değiştirerek okumaları durumunda ortalık karışacağından emin oldukları için. Mecliste milletvekillerinin yemin töreni ertelendi. Çünkü bu olay pazar günü yapılacak seçimin neticesini etkileyeceğinden dolayı yemin töreni ertelendi. 

Birde Hüda-Par’ın mecliste milletvekili yemini etmeme durumu var. Nereden bakarsanız bakın iki ucu çamur bir çubuğa benziyor. İktidar Gaffar Okan ve arkadaşlarını şehit eden Hizbullah’ın devamı olan Hüda -Par’ı cumhur ittifakına transfer etti. Bu iş nasıl oldu? AKP listelerinden milletvekili seçildiler. Cumhur ittifakına kim gelirse gelsin milli ve yerli oluyor. Millet ittifakına birisi katıldı mı? İllet, zillet oluyor. AKP iktidarını şiddet üzerine inşa etti. 

Şiddetten beslene bir iktidar var. Bu şiddet korkunun eseridir. Şiddetle millet kokutulmuştur. Videolar çıkıyor. Böyle entrikalarla iktidar olmak insanlığa yakışmaz. Böyle işlerden kul hakkı doğar. Allah ayeti keriminde benin huzuruma kul hakkı ile gelmeyin diye buyuruyor. Her şeyi af ederim. Yalnız kul hakkını af etmem diye buyuruyor. Bu kul hakkı o kişinin üzerinden düşmeden cennet yüzü göremeyeceği buyurulu yor. Onun için lütfen kul hakkında kendinizi koruyun. 

Allah kimseyi üzerinde kul hakkı ile ahrete göndermesin. Şu söylemi çok duymuşsunuzdur. Hakkını helal et derler. Bir kişi vefat ettiğinde evinin önünde toplanılır. Komşulardan helallik alınır. Cenaze namazı kılınır. İmam namaz kılan cemaatten helallik ister. Cenaze defnedilir yine defini yaptıran imam helallik ister. Lütfen kul hakkından kendinizi koruyun. Saygılarımla. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

                                                        Mustafa KOÇAL 25 – 05 – 2023 

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23