Aslında Mc Kenzie` nin modelinde gösterilen basitleştirilmiş baklava biçimli ( sarıya boyanmış ) Marmara bloğu, tam olarak paralelkenar şeklinde olmayıp, Bolu` dan başlayarak saçaklanıp kollara ayrılan KuzeyAnadolu Fayı` nın kolları arasında kalan "tektonik yongalar" şeklindedir. ( Düzce-Hendek yongası, Gölyaka yongası, Armutlu Yongası, Yalova yongası şeklindedir..)
Bu yongaların kuzey ve güney sınırlarından Kuzey Anadolu Fayı` nın kolları geçmektedir. Batıya kayma ihtiyacı bu faylar tarafından doğrultu atımlı bir seri depremler ve depremsiz kaymalar ile karşılanmaktadır..
Bu depremlerin oluş sırası kuzey sınırından geçen faylarda doğudan batıya doğru, güney sınırından geçen faylarda ise batıdan doğuya doğrudur..
17 Ağustos 1999 Kocaeli Depremi` nden sonraki depreme hazırlık yapan fay hatları kuzeyden kaydığı için ( yeni duruma uyum sağlamak için..) güneyde kayma düzeltmesi yapıyor..
Bozüyük ve Çavdarhisar depreminden güneydeki Ege` liler değil kuzeydeki Marmara` lılar korksun. Zira 7+ lık bir deprem Marmara bloğunun kuzeyinde olacak, güneyinde değil.. Güneydeki faylar güneybatıya kayma işlevini göreceli olarak düşük magnitüdlü depremler ve depremsiz kayma ( aseismic creep..) ile gerçekleştiriyorlar..