Tarih: 09.05.2014 16:23

Zeytin Tarla Okulu,İlhan Mahallesinde Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Çiftçilerimizin tarımsal üretimini, üretimde nitelik ve niceliği arttıracak unsurların birebir anlatıldığı, tarlada serada çiftçi ile birebir ilgilenilerek entegre mücadelenin ve karşılaşılan sorunların yerinde çözüm bulunmasının amaçlandığı okula çiftçiler büyük rağbet gösterdi.


Zeytin Tarla Okulu`nda ilk ders, İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Hayrullah IŞIKTAŞ tarafından verildi. Çiftçilerimize Zeytinde Halkalı leke hastalığı ,zeytin güvesi ve Mücadele Yöntemlerinin en önemlisi olan Biyolojik Entegre mücadelede (Integrated Pest Manegment(IPM)de kullanılan feromen tuzakları , Çevreyi korumak ve insan sağlığında biyolojik mücadelenin önemi katılımcı Çiftçilerimize anlatıldıktan sonra ilçemize bağlı İlhan mahallesinde zeytin üreticisi Burhan AYGÜL`e ait zeytin bahçesinde uygulamalı olarak gösterildi.


İlçe Müdürü M.Murat YAZAR düzenlenen Zeytin tarla Okulu eğitimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Özellikle bölgemizde Zeytin Tarımının yoğunlukta olması, zeytin üreticilerinin eğitimlerine yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla Bakanlığımızca ` Tarla Okulu` Projesi kapsamında ilçe müdürlüğü olarak zeytin tarla okulunu uygulamaya koyduk. Projemiz ile Özellikle Genç Çiftçi nüfusumuzun başka yerlere göç etmelerini engellemek ve onları kendi tarlasının uzmanı yaparak tarımsal ekonomiyi canlandırmak , üretimde verimliliği ve kaliteyi artırarak yönetim becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktayız. Bu bağlamda ilçemiz tarımsal alanlarından önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytin yetiştiriciliği konusunda, `zeytin Tarla Okulu` ve `Entegre Mücadele Projesi` eğitimlerini yapmaya başladık. Tarımsal ekonomimize güç katacak olan böylesi projelerin hedeflerine ulaşmasını sağlayacağız. Bu çalışmalarımızı yaygınlaştırarak diğer mahalle ve köylerimizde de gerçekleştireceğiz”dedi.
Bakanlığımız Bitki Sağlığı Uygulama Programı gereğince 2014 yılından itibaren bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitim çalışmaları tarla okulu şeklinde devam edecektir. Aynı yörede aynı ürünü yetiştiren çiftçi grubu hedef kitle olarak dikkate alarak ekonomik zarara neden olan organizmalarla Entegre Mücadele prensipleri doğrultusunda mücadele yapmaları yönünde gerekli bilgilendirmeler uygulamalı olarak yerinde anlatılacaktır. Bu sayede bilinçlenen çiftçilerimiz, daha sağlıklı ve kaliteli ürün yetiştirecek ve ekonomimiz güçlenecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —