Yedi Bahçe Zeytincilik, Yağ işleme tesisleri hizmete girdi.

Yedi Bahçe Zeytincilik, Yağ işleme tesisleri hizmete girdi.

Sektörün son teknolojisinin kullanıldığı Yedi Bahçe’de üretici ürününü bilgi işlemden takip edecek.

Erdek Yedi Bahçe Zeytincilik ve Yağ işleme tesisi hizmete girdi. Erdek, Bandırma karayolu, Gedeve, Düzler arasındaki yeni çevre yolu üzerinde bulunan Yedi Bahçe Zeytincilik seçkin davetli topluluğu nezdinde gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Günlük 40 ton üretim kapasiteli tesisin bahçesinde hazırlanan programda konuşan Necati Tekin; “Yedi Bahçe Zeytincilik 2018 yılında tarımsal ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumunun destekleri ile başladığımız Zeytin işleme tesisimizin 2021 in Mart ayında tamamlayarak 2021-2022 zeytin hasat döneminde bugün faaliyete geçti. Yedi Bahçe ailesi bu tesiste güzel Erdek üreticilerimizin hizmetindedir. 40 ton kapasiteli zeytin işleme makineleri, soğuk sıkım, buna bağlı prina ve kara su için 280 tonluk havuz mevcuttur. 40 ton zeytin stok tankı, 20 ton zeytin hazırlama kapları, 40 ton zeytinyağı depolama kapları mevcuttur."

Belediye Başkanı Burhan Karışık; “Böyle bir değerli tesisi Erdek’e kazandıran Necati Paşa’ya teşekkür ediyorum. Böyle tesislerimizin Erdeğimizde daha çok artmasını, Memleketimize ve Erdeğimize katma değer katmasını, bunun yanında ise yan kuruluşları olacak memleketimize gelir sağlayacak bir tesistir. Bundan sonra böyle tesislere tüm desteğimizi katacağımızı, önlerini açacağımızı, bizlerden talep ettikleri her konuda da kendilerine yardımcı olacağımızı belirtiyor, tesisin Erdeğimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum”. Dedi.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy; “Erdek’te profesyonellikten biraz uzağız, Turizmde de, zeytincilikte de birazıcık uzağız. O yüzden bu tarz işletmelerin önünü açmalıyız. Onlara yol vermek zorundayız ve bizim kapıdağ yarım adası özellikle endemik bitki türleri ve toprağın verimliliği ile bulunmayan bir nimet. Eşi benzeri bulunmayan bir yer. Bu yüzden buradaki zeytinin de, zeytinyağının da çok daha farklı olduğuna inanıyorum. Bizim bölgemizin zeytini de, zeytini de hiçbir yer ile mukayese edilmez, üretimde olduğu gibi pazarlamada da profesyonellikten uzağız, bu tarz işletmeler profesyonelliği öne çıkartacaktır. Hem de Erdek’in adını zeytin de ve zeytinyağda da söz sahibi olduğumuzu tüm Türkiye ye göstereceğiz, Bakın birçok işletmelerin japonya da veya yurt dışında farklı yerlerde aldıkları ürünler var bunu kimse bilmiyor. Sadece kendi kendimize biliyoruz ama bunu tüm Türkiye ye anlatmak durumundayız. Bunu anlatmakta bizlerin boynunun borcudur. Biz Erdek’in daha iyi bir seviyeye gelmesi için Belediyemiz ile yerel yönetimlerle, kurum amiri arkadaşlarımız ile ne kadar çalışacaksak aynı zamanda bu tür işletmeleri de aynı oranda destekleyeceğiz, önünü açacağız. Ben inanıyorum bu tarz işletmeler bizim için sadece bir örnek, bundan sonrası da inşallah gelecektir diye ümit ediyorum." dedi.

Daha sonra dua edilerek yapılan tesis açılışında ilk ürünler makinelere verilerek zeytin'in hangi merhaleleden geçerek soğuk sıkım zeytin yağ haline dönüştüğü gösterildi.

Yedi Bahçe Zeytincilik tesislerindeki açılış programı daha sonra ikramla son buldu.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli