Osman KOCAMAN, Bandırma`nın sanayisi hızla büyüyen bir kent olduğunu, sanayide Balıkesir merkez ile Bandırma`nın bölgede başı çektiğini kaydetti.
Balıkesir`de teknoloji bölgesinin kurulması için sanayi ile üniversite işbirliğini sağlayacak protokole Teknokent Kurucu Heyeti tarafından imzalar atıldı.
Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyeti, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası'ndan oluşturuldu.
BAÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Balıkesir Sanayi Odası'nda düzenlenen protokole Valimiz Ahmet TURHAN, Belediye Başkanı İsmail OK, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet KULA, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Akgün YAVUZ, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk KULA, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman KOCAMAN ve Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit SEZGİN, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan BAHÇAVAN ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa GÜNDOĞAN katıldı.
Teknokent konusundaki düşüncelerini açıklayan Kurucu Heyet üyeleri, bugünün Balıkesir ekonomisi için bir milat, tarihi bir gün olduğu görüşünü dile getirdiler.
Vali Ahmet TURHAN protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında, Türkiye`nin 2023`te 500 milyar dolarlık ihracat ile dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine paralel olarak Balıkesir`in de buna 2023`te ihracatta 10 milyar dolar hedefi olduğunu, bunun için de 10 yıllık bir sıçrama yapılması gerektiğini söyledi.
Bölgede gerekli potansiyelin fazlasıyla var olduğunu kaydeden Vali TURHAN, bu kadar kısa sürede Teknokent gibi önemli bir müessesenin hayata geçirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Balıkesir`in çok güçlü bir üniversitesi ve dinamikleri olduğunu hatırlatan Vali TURHAN, tüm bu dinamiklerin harekete geçirileceğini belirtti.
İmza töreninde söz alan Kurucu Heyet üyelerinden BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN "Bugün çok önemli bir işe başlıyoruz. 2023 yılı hedefi dünyanın en büyük 10 ekonomisine girmemiz gerekiyor. Bu büyüme üniversite-sanayi birlikteliğiyle yeni teknolojik ürünlerin oluşturulmasıyla mümkün olacak. Teknokentin Balıkesir`e çok önemli katkıları olacak" dedi.
Belediye Başkanı İsmail OK, teknokent protokolüyle ilgili olarak bugünün tarihi bir gün olduğunun altını çizerek "Bugün tarihi bir başlangıç. Asıl amaç teknoloji üretmek. Balıkesir Belediyesi olarak doğru yapılan işlerin hep yanında olduk. Balıkesir ve ülkemizin kazanımı olacak." şeklinde duygularını ifade etti.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet KULA Teknokent protokolünün önemini, "Balıkesir adına çok önemli bir adım atıldı" cümlesiyle ifade etti.
Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit SEZGİN, Balıkesir Teknokent projesinin içinde bulunmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman KOCAMAN, Bandırma`nın sanayisi hızla büyüyen bir kent olduğunu, sanayide Balıkesir merkez ile Bandırma`nın bölgede başı çektiğini kaydetti.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut YAVUZ ise heyet üyeleriyle aynı duygu, düşünce ve heyecanı taşıdığını ifade etti.
Protokol töreninde hazır bulunan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa GÜNDOĞAN, "Ajans olarak gelişmeyi heyecanla karşılıyoruz. Destek olmaya, azami katkı sağlamaya hazırız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Ahmet TURHAN ile birlikte tüm heyet üyeleri hayırlı olması temennisiyle Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolünü aynı anda imzaladılar.