 
        “Paşalimanı Adası Doğal Yaşamı Koruma Girişimi”, “Paşalimanı Adası’nda keklik katliamına hayır!” başlıklı şu açıklamayı yapmıştı:
“Paşalimanı Adası’nda doğanın dengesini yeniden kurmak, yerel ekosistemi canlandırmak amacıyla 3 yıl önce doğaya salınan keklikler, şimdi ‘avlak alan’ ilan edilerek tüfeklerin hedefi durumuna getiriliyor.
Bizler, doğayı ve adanın canlı yaşamını korumayı görev edinmiş kişiler olarak bu duruma kesinlikle karşı çıkıyoruz. Yıllar süren emek ve çabanın ürünü olan bu kekliklerin vurulması, yalnızca birkaç dakikalık bir ‘av heyecanı’ uğruna yok edilen bir yaşam döngüsüdür.
Resmî Gazete’de yayımlanan Paşalimanı Adası’nı ‘avlak alan’ olarak ilan eden kararın ivedilikle durdurulmasını, geri çekilmesini veya en azından yürütmesinin dondurulmasını talep ediyoruz.
Bu kararın uygulanması, yalnızca adadaki keklik popülasyonunu değil, doğal yaşamın bütününü tehdit etmektedir.
Keklikler, bu adanın sesidir, doğanın nefesidir. Onları avlamak, bu toprağın vicdanını susturmaktır.
Paşalimanı Adası, avlak alanı olmamalıdır. Adanın doğal yaşamı, doğayı seven herkesin ortak mirasıdır. Bizler, doğa adına, yaşam adına, vicdan adına bu yanlış karardan derhal dönülmesini talep ediyoruz.
Keklikler yaşasın, doğa nefes alsın!”
SERDAR POLAT’TAN AÇIKLAMA
Öte yandan, Bandırma Demokrasi Platformu Sözcüsü Serdar Polat da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Demokrasi Platformu olarak pazar günü, Paşalimanı halkına destek amacıyla, keklik avı nedeniyle avlak alan ilan edilen bu adada olacaktık. Ancak bu konuda yaptığımız girişimlerimizin sonuç aldığını öğrendik ve adada ‘av yasağı’ ilan edildi.
Ada halkımıza, muhtarlarımıza, duyarlı vatandaşlarımıza, destek veren ve katkı sunan tüm bileşenlerimize ve konuyu gündemde tutan değerli basın emekçilerimize teşekkür ediyoruz.”