SS. Ballıpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yıllık olağan mali genel kurulunu yaptı.

SS. Ballıpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yıllık olağan mali genel kurulunu yaptı.

Erdek, kırsal Ballıpınar Mahallesinde kurulan SS. Ballıpınar Tarımsal Kalkınma (kadın) Kooperatifi yıllık olağan mali genel kurulunu gerçekleştirdi.

Erdek, kırsal Ballıpınar mahallesinde 2 yıl önce 9 kadın tarafından kurulan SS. Ballıpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2 yılda önemli yol kat etti.

Gülsüm Çelikarslan’ın başkanlığında Neslihan Koca, Emel Çelikarslan, Ayşe Ermiş, Kadime Öztürk, Seval Kaya, Emine Aygün, Gülsüm Ermiş ve Emine Çelikarslan’ın yönetim kurulu üyeliğinde Yöresel yemekler kahvaltı ve her türlü köy yemekleri yanı sıra Kuru fasulye, Erişte, Kuskus, Çıngıllı Mantı, Reçel çeşitleri, Bal, Zeytin ve Zeytinyağı, Domates, Salça ve benzeri gıda üretimi ile kısa zamanda adından söz ettiren Ballıpınar kadın kooperatifi özellikle hafta sonları doğa yürüyüşleri ile kapıdağ’ı aşarak Ballıpınar’a ulaşan çevre ve doğa yürüyüşçülerine yemek hazırlamanın yanı sıra ürettikleri kışlık mutfak ürünlerini sosyal medya aracılığı ile pazarlamanın yanı sıra bazı kooperatif marketlerine raf ürünü hazırlıyorlar. 

Ballıpınar kadın kooperatifi, Kooperatif ürün yelpazesini genişletmek noktasında Vali Hasan Şıldak’ın desteği ile başvuruda bulundukları Güney Marmara kalkınma ajansından %90’ı hibe %10’u geri ödemeli 589.ooo tl destekleme kapsamına alındılar. 

Ballıpınar kadın kooperatifi kurucu başkanı Ayşe Ermiş, küresel sağlık yaşamını olumsuz etkileyen Covit-19 pandemi sürecinde kurdukları kooperatifin çok yönlü avantajını gördüklerini, özellikle gıda’ya erişim noktasında büyük sıkıntıların yaşandığı bu süreçte, hem üretmek, hem ihtiyacı olan insanların ihtiyaçlarını karşılamak noktasında önemli misyon üstlendiklerini ifade etti.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı