Tarih: 20.12.2018 14:56

SKANDAL İSİM ÜNİVERSİTEYE GELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Açıklamalarıyla toplumun tepkisini çeken İlahiyatçı İhsan Şenocak, Meşale Fikir ve Hareket Derneğinin organizasyonuyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine geliyor. Etkinlik afişinde yer alan ?Bayanlara yer ayrılmıştır´ ibaresi dikkat çekiyor.

"Kadınlar pantolon giymesin, kaşlarını aldırmasın, genç kaynana şehvet uyandırır" gibi açıklamalarıyla toplumun tepkisini çeken İlahiyatçı İhsan Şenocak Bandırma´ya geliyor. Bandırma´da faaliyet gösteren Meşale Fikir ve Hareket Derneğinin organizasyonuyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin Rektörlük Konferans Salonunda 22 Aralık Cumartesi günü saat 15.00´de ?Gençlik ve Geleceğimiz´ başlıklı bir konferans vereceği öğrenilen Şenocak yaptığı açıklamaların kamuoyundaki tepkileri üzerine Diyanet İşlerindeki görevinden de istifa etmişti.

NE DEMİŞTİ?

Şenocak´ın "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanmıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın o halde üniversiteye giderken, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak" açıklamalarıyla kamuoyunda tepki çeken Şenocak ?Atatürk´ün hatırasına alenen hakaret´ten hakkında soruşturma açılan Kadir Mısıroğlu´na da sahip çıkmıştı.  Şenocak´ın Mısıroğlu ile ilgili sosyal paylaşım sitesinde  ?Bu milletin evlatları nezdinde Kadir Mısıroğlu nun Lozan´dan Abdülhamid´e kadar her bir eseri kalemle kazanılmış bir zaferdir. Kadir Mısıroğlu sadece kitap yazmadı. Dinine ve tarihine kastedilen bu milletin yoluna, yeniden onu karargâhına götürecek işaretler koydu? demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —