Sırada Türkiye finalleri var

Sırada Türkiye finalleri var

Balıkesir’in ve bölgenin en hızlıları bizim çocuklar.

Decathlon Türkiye'nin en hızlısı yarışmaları başta atletizm federasyonu olmak üzere, gençlik ve spor bakanlığı, milli eğitim bakanlığı ve spor genel müdürlüğü tarafından desteklenen Türkiye’nin en hızlısı yarışmaları;  çocukları spora teşvik ederek zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve spor kültürünü oluşturmak amacı ile 10-14 yaş aralığındaki çocuklar arasında düzenlenen atletizm yarışıdır.  

2013 yılında Türkiye atletizm federasyonu İstanbul atletizm il Temsilciliği’nin yoğun çabaları ile İstanbul’da sadece 10 ilçede düzenlenen bir etkinlik iken bugün itibari ile 8 farklı şehirde bölge elemeleri yapılan 60’ın üzerinde şehrin katılım gösterdiği ve 1.5 milyondan fazla çocuğu harekete geçiren dev bir proje halini almıştır.

Türkiye’nin en hızlısı yarışları kapsamında il elemeleri, bölge finalleri ve Türkiye finalinden sonra kendi yaş kategorisinde başarılı olan çocuklar ve onları keşfedip yetiştiren antrenörleri yurtdışında düzenlenen atletizm şampiyonalarından birini yerinde izleme fırsatı yakalıyor.  Geçtiğimiz yılların en hızlıları Stockholm, Amsterdam, Roma ve Budapeşte’de düzenlenen Avrupa atletizm şampiyonalarını yerinde izleyerek muhteşem deneyimler yaşamışlardır. 

Bu yıl ise Türkiye’nin en hızlısı olmayı başaranlar, 26 Temmuz-11 ağustos 2024 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak olan 2024 yaz olimpiyatları veya resmî adıyla Games Of The xxxııı Olympiad yarışmalarını yerinde izleme şansını yakalayacaklar.

Bu muhteşem organizasyona Erdek atletik NYZ spor kulübü başkanı, aynı zamanda atletizm milli takım antrenörlerinden Niyazi Gülhan eşliğinde, Erdek atletik NYZ spor kulübü sporcularımızda katılmıştır. İlk olarak 30 Nisan 2024 tarihinde Balıkesir’de yapılan “Balıkesir’in en hızlıları” yarışmasına 14 sporcu ile katılan NYZ spor kulübü Balıkesir’de 10 farklı kategoride 6 il birinciliği, 3 il ikinciliği, 3 il üçüncülüğü ve 2 il dördüncülüğü kazanarak isimlerini Çanakkale’de yapılacak olan “Bölgenin en hızlıları” yarışmasına yazdırmayı başardılar.

7 Mayıs 2024 tarihinde Çanakkale’de yapılan “Bölgenin en hızlıları” yarışmasında ise Erdek atletik NYZ spor kulübü sporcuları yine güzel mücadeleler sergileyip kürsüdeki yerlerini almayı başardılar. Bölgenin en hızlısı yarışmasında sporcularımız 3 bölge birinciliği, 1 bölge ikinciliği ve 3 bölge üçüncülüğü kazanarak isimlerini 13 Haziran 2024 tarihinde İstanbul’da yapılacak olan “Decathlon Türkiye’nin en hızlısı final yarışmaları” na yazdırmayı başardılar. Uzun yıllardan beri Erdek’te spor kültürünü ve sportif başarıyı önemli bir noktaya getiren Erdek atletik NYZ spor kulübü sporcuları final yarışmaları için daha çok çalışıp, Türkiye’nin en hızlısı olup, ismimizi temmuz ayında Paris’te yapılacak olan olimpiyat oyunlarına yazdırmak istiyoruz dediler.



Anahtar Kelimeler: Sırada Türkiye finalleri
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı