Şekerci`den, ``Çanakkale``

Şekerci`den, ``Çanakkale``

Kahraman Çanakkale Şehitleri'ne ve Seyit Onbaşı'ya

Cennet vatanımızın dört bir köşesinden gelerek şanlı Çanakkale mücadelesine katılan Türk askeri Çanakkale’de gösterdiği destansı kahramanlıkla, mevzu bahis vatan olduğunda, Aziz Türk milletin ne kadar büyük işler başarabildiğini tüm Dünya’ya göstermiştir.

Her karışı toprağı kahraman şehitlerimizin kanlarının son damlasına kadar sulanan bu kutsal vatan toprağı, Çanakkale kahramanlarımızın bize bıraktığı en kutsal emanet; Kahraman Türk askeri ise, cesaretiyle büyük işler yapma konusunda, en büyük ilham kaynağımız olacaktır.

Koca Seyit Onbaşım; sizler bu vatanın evlatları olarak, üzerimize çöken bulutların en karanlık anlarında bile büyük cesaretinizle, bu vatana olan sorumluluğunu kanlarınızla ödediniz.

Çanakkale’de düşman kuvvetlerinin hesaba katmadığı bir şey vardı. Anadolu topraklarından kopup gelen, şahadeti kucaklamakta bir an bile tereddüt etmeyen kınalı kuzular. Onlar Çanakkale kahramanlarının, aziz Mehmetçiğin son kurşunu atılmadan bu vatanın asla düşmeyeceğini, kahraman Seyit onbaşı’nın iman gücünün asla tükenmeyeceğini hesap edemediler.

Ben O acılı günleri göremesem de, aziz şehitlerimizle o kutlu topraklarda büyük gururu yaşayamasam da Türklüğümün bilinciyle, damarlarımda taşıdığım; kutsal bayrağımın rengi olan kanın her damlasında o günleri hissediyor, yaşıyor ve bu gururu evladıma yaşatıyorum.

Seyit Onbaşım, Bu vatanı bu günlere getiren sizlerin fedakârlıklarıdır. Cephede aç geçirdiğiniz geceler, kuru ekmekle, kısıtlı kurşunla yaptığınız mücadeleyi aziz milletimiz asla unutmayacaktır. İnsanlık tarihinin gördüğü en çetin savaşlardan birinde sen kahraman Seyit onbaşım, sen o büyük gülleyi imanınla kucakladın ve topun namlusuna yerleştirdin. Bugün bizler bu memlekette namusumuzla anlımız ak, başımız dik yaşıyorsak bu senin ve kahraman Mehmetçiklerimizin yazdığı bu destan sayesindedir.

Kahraman onbaşım, Ne zaman bu vatan tehlikede olsa mutlaka bir Seyit onbaşı daha çıkacak, Türk’ün gücünü yedi düvene gösterecektir. Bugün bize düşen Seyit onbaşıyı anlamak ve Çanakkale ruhunu yaşatmaktır. Sen ve kahraman şehitlerimizi anlatıp, sizler gibi vatan sevgisiyle beslenen yürekler yetiştirmektir. Sayende tüm dünya biliyor ki Türklük ölmeyecek ve bu vatan asla parçalanmayacaktır.

Kahraman Seyit Onbaşım ve Aziz Çanakkale şehitleri, bu vatan size minnettardır. Bu aziz vatanın evlatları sizler sayesinde başı dimdik, özgürce ve namusuyla yaşıyor. Ruhlarınız şad olsun. Yüce Allah sizleri cennetinin en güzel köşelerini nasip etsin. Bu aziz Türk milletine bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın. Sizleri rahmetle anıyorum Allah Türk milletini korusun.

Kahraman Seyit Onbaşım; Bizlere hakkınızı helal ediniz.”

                                                                                           Recep Şekerci

 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı