Şehit Mehmet Günenç böyle anılır

Şehit Mehmet Günenç böyle anılır

Şehit Üsteğmen Mehmet Günenç, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından ilk kez olarak ilçe çapında düzenlenen duygulu bir geceyle anıldı.

1951 yılında Kore Savaşı’nda şehit olan Bandırmalı Üsteğmen Mehmet Günenç, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından ilk kez olarak ilçe çapında düzenlenen duygulu bir geceyle anıldı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programını Garnizon Komutan Vekili Albay Alaattin Özdemir, Belediye Başkan Vekili Cemal Adıgüzel, İlçe Millî Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, şehit yakınları ve gaziler, Bandırma Kent Konseyi ve Eğitim-İş Sendikası Bandırma Temsilcisi Serdar Polat, eski okul müdürleri ve öğretmenlerden bazıları ve kalabalık bir topluluk izledi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Kandemir açış konuşmasını yaptı.

Daha sonra Şehit Mehmet Günenç’in hayattaki tek akrabası olan yeğeni emekli öğretmen Faruk Kayapalı duygularını açıkladı. Konuşmasına, programın hazırlanması için büyük emekleri bulunan Okul Müdürü Bülent Kandemir, Müdür Yardımcısı Berat Deniz, öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Kayapalı, dayısı Mehmet Günenç hakkında duygularını dile getirdi. Bandırma Ticaret Borsası’nın rahmetli başkanı Halit Sezgin’i, Mehmet Günenç’e gösterdiği büyük ilgi için rahmetle anan Kayapalı, Borsa Genel Sekreteri Ertunç İşbay’a ve gazeteci Önder Balıkçı’ya teşekkür etti.

Kore Savaşı belgeselinin gösterilmesinin ardından Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nin emekli resim öğretmeni Ali Dülger, şehit Günenç ile ilgili yazdığı şiiri okudu. 

Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Mutaf’ın yönetiminde öğrencilerin hazırladığı Şehit Mehmet Günenç draması canlandırıldı.

Müzik öğretmenlerinin hazırladığı müzik dinletisini “Geçmişten geleceğe” konulu Şehit Mehmet Günenç Lisesi videosu izletildi.

Ardından Şehit Mehmet Günenç Lisesi mezunu gazeteci-yazar Önder Balıkçı, duygu ve düşüncelerini açıkladı.

Okulun eski öğretmen ve öğrencileriyle yapılan röportajların videodan sunulmasından sonra Şehit Mehmet Günenç Lisesi mezunlarının başarıları dile getirildi.

Program, Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nden mezun olup, şimdi aynı okulda müzik öğretmenliği yapan Cemile Özlem Kılınç’ın bestelediği okul marşının öğrenciler seslendirilmesiyle sona erdi. ÖNDER BALIKÇI



OSMAN VATANDAŞ
1.05.2024 15:26:18
Helal olsun müdürüme işte gerçek vatansever. Okul da aynı yerinde kalsaydı daha iyiydi. karmakarışık yaptılar okulları kimse bilmiyor ne nerde?? yok hafsa sultan yok akşettin bunlar kim?? bunların bandırmayla bandırmalıyla ilgisi ne? amaçları ne??? Bilim üreten yerlere dincilerin isimlerini vermek moda mı oldu???

Anahtar Kelimeler: Şehit Mehmet Günenç böyle anılır
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı