Pislik içimize işlemiş
Anıtsal Çeşme binlerce yıl ayakta kalmayı başarmış ama!...
Edincik´ten Erdek´e çıkışta yol kenarında bulunan Roma İmparatorluğu Hadrian dönemine ait M.S. 117-138 ADRESTİA çeşmesi günümüz piknikçilerinin tehdidi altında
Asırlar boyunca akan çeşmesi ile insanlığa hizmet eden tarihi Adrestia çeşmesi dönemin Edincik belediyesi tarafından mezberelikten kurtarılarak gün yüzüne çıkartılması, bakım ve onarımı yapılarak çevresine konulan 3-5 masa ile insanların tarih ve doğpa zenginliği içinde piknik yapmaları için ortaya koyduğu çaba ne yazıkki yine günümüzün insanı tarafından hoyratça kullanılarak adeta talan edilimiş.

Günümüz piknikçileri tarafından pislik içinde bırakılan tarihi çeşmenin yanında çöp kontaynrı olmasına rağmen, pisliklerin yerlerde bırakılması insanlık ayıbı olarak tarih´e ve doğaya olan bakış açımızın göstergesi oldu.

- Salı 16.7 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 17 ° / 6.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 16.7 ° / 9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


