Pekel`den Bayram kutlaması

Pekel`den Bayram kutlaması

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI” MESAJI…




Emperyalist ve işgalcilere karşı özgür yaşama tutkusuyla kazandığımız büyük zaferin yeni bir yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Sevr anlaşması ile Anadolu'nun dört bir köşesini işgal eden düşmanlara karşı Yüce Atatürk`ün Samsun`a çıkışıyla başlayan Ulusal Kurtuluş hareketi, tüm yurda dalga dalga yayılmış, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı ile zaferle sonuçlandırılmıştır.

Büyük Atatürk`ün ileri görüşlülüğü, askeri dehası, Ulusu`na olan inancı, Ulusu`nun ona duyduğu güven, tarihe altın harflerle yazılan bu zaferi getirmiştir. Her yıl coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi tüm dünyaya Ulusumuzun onurlu ve saygın yaşama kararlılığını duyurmuştur.

Ordu-Ulus bütünleşmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı`nda, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi ile tüm Ulus tek vücut olarak eşine az rastlanır bir direniş göstermiştir.

Ulusumuz her zaman yurdunu ve bağımsızlığını canından yüce tutmuştur. Türk Ulusu`nu güçlü kılan, işte bu yurt sevgisi, birlik ve beraberliğidir.

Kurtuluş Savaşı`yla bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini kanıtlayan Ulusumuz, Cumhuriyet`le de çağdaş yaşam seçimini ortaya koymuştur. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti ulus-devlet olarak Atatürk ilke ve devrimleri ışığında kuruluş ilkelerini belirlemiştir.

Başkomutanı önderliğinde ulusumuzu özgürlüğe kavuşturan kahraman ordumuz, bugün de en büyük güvencemizdir. Farklı biçimlerde hala ulusumuz üzerindeki kötü emellerini gerçekleştirebilme çabasından vazgeçmeyenler, karşılarında her zaman şanlı ordumuzu bulacaktır. Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kanlı eylemler, ulusal birliğimize asla zarar veremeyecektir.

30 Ağustos Zafer Bayramı`nda başta Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O`nun silâh arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, tüm ulusumuzun Zafer Bayramı`nı en içten duygularımla kutluyorum.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli