Pazar`da diyabet testi

Pazar`da diyabet testi

GÖNEN DEVLET HASTANESİNDEN VATANDAŞA BİR HİZMET DAHA

Gönen devlet Hastanesinden  kapalı Pazar yerinde halka bir hizmet daha.

Salı günleri kurulan Pazar yerinde Belediye sağlık kabininde Diyabet ölçümü yaparak halkı bilgilendiriyor.

Edinilen bilgilere göre Diyabet  halk arasında bilinen ismiyle bilinen ŞEKER hastalığı. Beslenme saatlerine dikkat edilip  her öğünde 1 çay bardağı süt veya yoğurt tüketilmeli ve ara öğünlerde  meyve ve yoğurt  yenmelidir.

Diyabet hastaları Şeker ve Tatlı, aşırı yağlı besinler,Patates,pirinç, Vişne, Kavun, Karpuz, Nar, İncir, kurutulmuş meyva, meyva suları, meşrubat gibi içeceklerden uzak durmaları. En az haftanın 5 günü yarım saat tok karınla yürüyüş yapmalı yada  merdiven inip çıkmalı ,bisiklete binmelidirler. Uzmanlara göre bu durumda kan şekerinizi ölçüp yüksek ise hekime baş vurulması, her 4 saat te 1 kan şekeri ölçümü ve idrar kokunuzu (keton) kontrol ediniz.

Hekimler DİYABET teşhisi konduktan sonra her hangi bir yöntemle kalıcı olarak tedavi edilmemekte olup tedavisi ömür boyu sürecek  bir hastalık olduğunu çeşitli otlar ile hastalığın tedavisi mümkün değildir itibar etmemeleridirler.

Doktorunuzun  verdiği ilaç ve önerilere mutlak uyulması gerekmektedir. Hastanenin yaptığı bu örnek davranış halk tarafından takdirle karşılandı ve teşekkür ediyorlar. 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı