Öztaylan zarara soktu, Mirza ödedi

Öztaylan zarara soktu, Mirza ödedi

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Ödediğimiz 874 bin TL´yi sorumlularına rücu ettireceğim?

Yargıtay, Cemal Öztaylan´ın belediye başkanlığı döneminde, 10 yıllık intifa hakkı bulunmasına karşın satışa çıkartılarak, Çetin Mirap tarafından alınan benzinlikle ilgili olarak Bandırma Belediyesi´ni suçlu bulup 874 bin TL´lik cezayı onadı.

/resimler/2015-9/7/1523247488889.jpg

 

Dursun Mirza´nın başkanlığındaki şu andaki Bandırma Belediyesi, bu cezayı faizleriyle ödedi. Mirza, yaptığı açıklamada, Cemal Öztaylan´ın belediye başkanlığı döneminde 10 yıllık intifa hakkı bulunmasına karşın satışa çıkarılan benzinlikle ilgili olarak işadamı Çetin Sever´e 874 bin lira ödemek zorunda kaldıklarına dikkati çekerken, şunları söyledi:

?Cemal Öztaylan´ın Bandırma Belediye Başkanı olduğu dönemde Çetin Sever, akaryakıt istasyonunun 10 yıllık intifa hakkını almasına karşın bir yıl sonra bu intifa hakkı bozularak, akaryakıt istasyonu satışa çıkarıldı. Konu, yargıya taşındı. Yargıtay, kararında, Çetin Sever´i haklı bularak, belediyemizin, 874 bin TL ödemesine karar verdi. Yerel yönetim olarak biz, bu parayı Çetin Sever´e faizleriyle ödemek zorunda kaldık.?

Konuyla ilgili olarak kendilerine verilen sözlerin de tutulmadığını dile getiren Mirza, Cemal Öztaylan´ın, kendisine, ?O işi hallettim?, benzinliği satın alan Çetin Mirap´ın ise ?Olumsuz bir karar çıkarsa ben öderim? demesine karşın yerel yönetim olarak bu parayı kendilerinin ödemek zorunda kaldıklarını vurgulayan Mirza, ?Ekonomik sıkıntılar nedeniyle ayakta durmakta zorlandığımız bugünlerde, önceki yönetimlerin yanlış ve hukuka aykırı uygulamalarından kaynaklanan bu cezayı da biz ödemek zorunda kaldık. Ödediğimiz cezayı, başta Cemal Öztaylan olmak üzere kararın altında imzası bulunanlara rücu ettireceğim? diye konuştu.



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false