Tarih: 24.12.2014 20:00

Marka şehir olmanın gerekliliği

Facebook Twitter Linked-in

Tarih, Turizm, Tatil ve Tarım kenti Erdek bünyesinde içerdiği farklılıkları marka şehir konsepti altında toplamanın gerekliliği bir bir hayata geçiriyor.

Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin Sarı`nın 30 mart mahalli seçimleri ile göreve gelmesiyle bir biri ardına uygulamaya koyduğu projeler kentte özelenen beklentilerle örtüşmeye başladı.

İlk etapta çevresel değişim projeleri ile kenti yoğun bir inşaat`a çeviren Başkan Sarı, çay bahçeleri ile başladığı değişim formatını, öncelik sahil bandı olmak üzere kentteki tüm ağaçları tek tek elden geçirdi.

Ağaçların budanması, dallarının fakir fukaraya odun olarak dağıtılması, görselliği ile kent vizyonuna ivme katan Palmiyelerin yakalandıkları hastalıktan kurtarılması için öncelikle aşılanmaları, budanmaları ve son etapta ise ilaçlanarak yaprak ve gövde olumsuzluğuna neden olan parazitlerden arındırılması vatandaşlarca takdirle izlenmeye devam ediliyor.

Erdek`te sürdürülen çevre çalışmaları belediye olanakları ile yetiştirilen 1 milyon çiçek fidesi toprakla buluşturuluyor.

Kış şartlarına uygun mini kasım patı, renç renk menekşeler ve renkleriyle aşklara plato oluşturan güller, bir bir elden geçirilip budanıyor.

Erdek, tüm bu değişimleri yaşarken, çay bahçelerinin söküm çalışmalarıda aralıksız sürüyor.

Pazar meydanı uygulama projesi ile evsiz vatandaşların hizmetine sunulacak kondu-apartların zemin çalışmaları hızla sürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —