Manyas Çal`da Okul Cami mi oluyor ?

Manyas Çal`da Okul Cami mi oluyor ?

Milletvekili Havutça Manyas Çal köyünde okulun Camiye dönüştürülmesini Başbakan`a sordu






CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça Manyas'ın Çal köyünde okul ve muhtarlık binası olarak kullanılan binanın mescide dönüştürülme çalışmalarının nedenini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.
Havutça, Alevi yurttaşların yaşadığı köyde, köylülerin bir talebi olmadığını aksine Cemevi isteklerinin bulunduğunu belirttiği önergesinde şu görüş ve sorulara yer verdi:


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını hususunda gereğinin yapılması arz ederim.

Namık HAVUTÇA

Balıkesir Milletvekili
Balıkesir'in Manyas İlçesi Çal Köyü'nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul olarak kullandığı daha sonra taşımalı eğitime geçildiği için Çal Köyü muhtarlığına verilen muhtarlık binasının Manyas İlçe Müftülüğü tarafından mescide dönüştürüldüğü belirtilmektedir. Buna göre;

1-    Nüfusu 233 olan Çal köyünde Alevi yurttaşlarımızın yaşadığı bilinmektedir. Köy halkının muhtarlıktan herhangi bir talebi olmamasına rağmen Manyas İlçe Müftülüğü köyde okul ve muhtarlık binasını neden mescide dönüştürmek için çalışma yapmaktadır?

2-    Önceleri okul daha sonra muhtarlık olarak kullanılan bu binanın mülkiyeti hangi kurumun üzerinde bulunmaktadır. Manyas İlçe Müftülüğü binanın mescide dönüştürülmesi için kimden izin ve ödenek almıştır? Bu izinler muhtarlığa bildirilmiş midir?


3-    Köy halkının köylerinde cemevi yapılması talebi bulunmaktadır. Bu talebin yerine getirilmesi için yetkili kurum ve kuruluşlara talimatınız olacak mıdır?







Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 29.3 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 29.2 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Cuma 29.2 ° / 13 ° Güneşli