Manyas Belediye Başkanı Duru: "Bu seçimin kaybedeni yok"

Manyas Belediye Başkanı Duru:

31 Mart 2024 yerel seçiminde 6101 oy alarak Belediye Başkanı seçilen Ahmet Duru, açıklamalarda bulundu.

Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, seçimin kaybedeni olmadığını ve tüm Manyas'ın kazandığını söyledi.

31 Mart 2024 yerel seçiminde 6101 oy alarak Belediye Başkanı seçilen Ahmet Duru, açıklamalarda bulundu. Başkan Duru, yoğun bir kampanya dönemini geride bıraktıklarını belirterek "Sonu zaferle biten yoğun bir kampanya dönemini geride bıraktık. Hem ben hem ekip arkadaşlarımız hem de ilçe yönetimimiz çok fazla efor sarf ettik. Ancak bu tatlı bir yorgunluk. Asıl mesaimiz şimdi başlıyor." dedi.

Bayram dönüşünde çok yoğun bir çalışma tempoyla hiç zaman kaybetmeden seçim vaatlerini yerine getirmeye başlayacağını belirten Başkan Duru, "Pazartesi günü mazbatamızı alacağız. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte oradan belediyeye geçerek görevi devir alacağız. Ardından araya bir bayram tatili giriyor. Bayram dönüşünde ise hiç zaman kaybetmeden çalışmalara başlayarak seçim vaatlerimizi yerine getirmek için 7 / 24 çalışacağız. Seçim kampanyası döneminde söylediğimiz tüm vaatleri yerine getireceğiz ancak ilk önceliğimiz kapalı pazar yeri olacak. İvedilikle kapalı pazar yeri inşa edeceğiz ve ardından da ilçemize modern bir hayvan pazarı kazandıracağız." diye konuştu.

İşini yapan tüm personelin tedirgin olmasına gerek bulunmadığını belirten Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, "Ekmekle oynamak benim kitabımda yoktur. Bunu daha önce de söyledim. Çalışanları çıkartmayacağız. Tabii Büyükşehir’in kadrolarını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın değerlendirecek. Elbette ki bizlerin de önerilerini alacaktır. Ancak görevini layıkıyla yapan çalışanlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Ancak işini layığıyla yapmayan, aldığı maaşın karşılığını vermeyen olursa da kesinlikle affetmem.  Sonuçta o belediye 18 bin Manyaslının belediyesidir. Personelimizin maaşlarını Manyaslıların belediyeye ödediği paralarla ödüyoruz. Bir personel maaşını tıkır tıkır alıyorsa ben de ondan işi beklerim." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni Ahmet Akın'ın kazanmasıyla ellerinin güçlendiğini belirten Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru şöyle konuştu:

 "Büyükşehir belediyesinin kazanılmasının Manyas'a çok büyük katkıları olacak. Bir kere elimiz güçlendi. Daha rahat isteyebileceğiz. Hizmeti çok daha hızlı alabileceğiz. Verdiğimiz seçim vaatlerini çok rahat ve çok daha hızlı hayata geçirebileceğiz. Bunda sadece Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak düşünmemek gerek. Bugün bir Bursa Büyükşehir Belediyesi olsun İstanbul, olsun Manisa olsun birçok belediye bizim elimizde. Bu belediyelerden de hizmet taleplerimiz olacak. Manyas'a en iyi hizmetleri en çabuk nasıl getirebileceksek bunun çabası içinde olacağız. Bizler ‘Halka hizmet hakka hizmettir" şiarıyla büyüyen insanlarız. İnşallah işimizi de layığıyla yapacağıma inanıyorum. Manyas halkının gösterdiği teveccühü boşa çıkartmayacağım. Beni bu göreve layık görenleri mahcup etmeyeceğim. " 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı