Tarih: 15.10.2021 16:28

Kimsesiz sokak hayvanlarının kimsesi.

Facebook Twitter Linked-in

Geçen temmuz ayında Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasallaşan Hayvanları Koruma Kanunu, sokaklarda kedi ve köpeklere bakan hayvan dostu Tenzile Vatansever’i çok sevindirdi. Bu kanuna göre; bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence eden veya acımasız ve zalimce muamelede bulunan kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası alacak.

Hayvan sevgisinin çocukluğundan beri var olduğunu belirten Tenzile Vatansever (67)  3 bin lira olan emekli maaşını muhtaç ve hasta kedi ve köpekler için harcıyor.

Son olarak annesi öldüğü için öksüz kalan 2 kedi yavrusunu sahiplenen ve onlar aç iken ben uyuyamam diyen hayvan dostu Tenzile Vatansever, “Evde 4 tane, sokaklarda 40-50 tane kedi ve köpeğim var. Karınlarını doyuruyorum, ilaçlarını veriyorum, veterinere götürüyorum, kısırlaştırıyorum; 7 kedi, 1 köpeği kısırlaştırdım. Bir maaşım onlara gidiyor ama şikâyetçi değilim; eşimin emekli maaşıyla geçiniyoruz bunlar açken ben uyuyamam. “ dedi ve hayvanları koruma kanununu çıkaran yetkililere çok teşekkür ettiğini söyledi. Erdem ÖZCAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —