Kent estetiği önemli

Kent estetiği önemli

Gazeteci Erdem Özcan'ın gündeme taşıdığı duvar Pusula Mühendislik tarafından eski haline kavuşturuldu.

Duayen gazeteci Erdem Özcan'ın süre önce gündeme taşıdığı ve Bandırma kamu oyunda büyük ilgi uyandıran “T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Bandırma Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği” nin bulunduğu Cumhuriyet Meydanında küçük ama şık ve zemin artı bir katlı 1937 tarihli tescilli yapının İstiklal Caddesi’ne bakan arka bahçe duvarı bir bölümü 6 ay önce bir aracın çarpması sonucu gördüğü hasar nedeni ile yıkılmıştı.

Kentin en hareketli noktasında yoldan geçen arabalı & yaya herkesin dikkatini çeken ama kimsenin müdahil olmadığı yıkık duvarın dava süreci dolayısı ile öyle bırakıldığı öğrenildi.

 Gazeteci Erdem Özcan'ın kaleme alması ile konuya duyarlılık gösteren Pusula Mühendislik ltd. şti. prosedür gereği uzayan tadilat sürecini kurumsal katkı sağlayarak onarmak istediklerini belirtmeleri üzerine başlayan ummalı çalışma kısa zamanda duvarın örülmesi, dekoratif zemin astarı ve mevcut zemin rengine boyanarak eski haline dönüştürüldü.

 Bu süreçte devam eden yayınları büyük bir merakla izleyip sonucun ne olacağını merak edenler arasından olumsuz eleştiri getirenlerde oldu, ancak tecrübeli gazeteci Erdem Özcan olumsuz eleştirilere tek cümle ile yanıt vermeyi yeğledi “Pantolu gösteren ütü” 

Kent estetiğinin nedenli önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Darısı gözden kaçan diğer estetik kirliliklerin başına!…

İşte o duvar günlerce böyle gelip geçenin gözüne battı, kimse kılını kıpırdatmadı.

Gazeteci Erdem Özcan kent estetiğinin görsel kirlilik nedeni ile nedenli  yakışıksız olduğunu kaleme alması ile ilk tadilat yapıldı. Duvar örüldü.

Kent estetiğini bozan Duvar, önce örüldü, ardından sıvandı ve eski haline dönüştürülme noktasında dekoratif zemin boyası yapıldı.

son dokunuşlar ile renk uyumunu tutturduğu kamuya ait duvar artık kimsenin gözüne batmıyor. Darısı diğer estetik kirliliklerin giderilmesine 



Anahtar Kelimeler: estetiği önemli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı