Kaymakam ile Başkan Sırt Sırta Verdi

Kaymakam ile Başkan Sırt Sırta Verdi

Gönen`de sürdürülen uyumlu birliktelik hizmete yansıyacak






Hafta sonu Gönen'de Gönen Belediyespor ile Beykoz 1908 A.Ş. arasında oynanan müsabakayı tribünde birlikte seyreden Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, sonrasında hacca giden kafileyi uğurlamak için yine bir araya geldiler. İkili salı günü ilçede kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek onların dertlerini dinlediler.
Daha sonra Adliye Sarayı ve okul inşaatını gezen ikili son olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü Ek Binası'nda incelemelerde bulundu. Yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında sürekli fikir alışverişinde bulunan Kaymak Parlak ve Başkan Yakar arasındaki uyumun ilçeye ve köylere çok daha fazla yatırımlar kazandırılacağının ilk habercisi gibi yorumlanıyor.

Gönen kaymakamlığı görevine yaklaşık 1.5 ay önce başlamasına rağmen hemen işe koyularak planlamalar yapan Hüseyin Parlak ile Gönen'e önemli yatırımlar ve hizmetler kazandıran Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar arasındaki uyum dikkat çekiyor. İkili arasındaki uyumun ilçeye çok daha fazla yatırım kazandıracağı beklentileri oluştu. Öyle ki ilk iş için görüşmelere başlandı bile.


Emniyete Yeni Bina

Gönen merkezde olan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kısıtlı bir yapıya sahip olması çözüm bekleyen bir konuydu. Önceki gün gerçekleştirdikleri ziyarette İlçe Emniyet Müdürü Umut Ede ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü Ek Binası'nı gezen ikili, mevcut binanın yıkılarak yerine daha büyük ve daha kullanışlı bir Emniyet Müdürlüğü binası inşaatı yapılması ve merkez müdürlüğün buraya taşınması konusunda hem fikir olduklarını gösterdiler.

Gönen-Yenice arasındaki yol için geri sayım başladı

Diğer taraftan yıllardır çözüm bekleyen Gönen-Yenice arasındaki baraj yolunun bir an önce yapılması konusunda da girişimlerde bulunuldu. Başkan Yakar'la birlikte gerçekleştirdikleri pazaryeri ziyaretlerinde baraj yolu üzerindeki köylerden gelen vatandaşların konuyu tekrar hatırlatmaları üzerine bu hizmetin biran evvel gerçekleşmesi için çalışmalar başlattıklarını aktaran ikili konunun çözüme kavuşması için işin takipçisi olacaklarını belirttiler.

Kazanan Gönen Olur

İlçe kaymakamı ile belediye başkanının uyum içinde çalışmasının Gönen adına büyük bir kazanım olacağı kaçınılmaz bir gerçek. Bu gibi durumlarda büyük bir avantaja sahip olan ilçeler hayal ettikleri yatırımları aldılar. Türkiye'de bunun birçok örneği var. Gönenli vatandaşlar şimdi aynı uyumla bu avantajı eline alan Gönen'in neler kazanacağını beklemeye başladılar. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli