Tarih: 05.02.2016 14:49

Katil 11 yıl aramızda dolaşmış

Facebook Twitter Linked-in

 

25 Temmuz 2005 yılında meydana gelen cinayet olayının sırrı 11 yıl sonra çözüldü.

2005 yılında Bandırma- Doğruca köyü karayolu üzerinde meydana gelen taksici cinayetinde şu an Bandırma Belediyesinin bulunduğu alan otogar idi. Yanında bulunan ve şuan Asya taksi olarak faaliyet gösteren ?Varan taksi ? durağında çalışan Hüseyin Aydemir´in (61) kullandığı 10 T 2298 plakalı araca binen 2 kişi, kendilerini köye götürmesini istedi. Bandırma´ya 15 kilometre uzaklıktaki Doğruca Köyü virajında aracı durduran şahıslar, Aydemir´in paralarını ve cep telefonunu gasp ettikten sonra defalarca bıçaklayıp öldüren gaspçılar daha sonra sırra kadem kaçarak izlerini kaybettirmişlerdi.

Cinayetin ihbarı ardından olay yerine gelen jandarma, taksinin yanında kanlı sustalı bıçağı bulup, araç üzerinde parmak izi alıp, cinayet araştırmasını çok yönlü sürdürmüştü.

/resimler/2016-2/5/1500244711179.jpg

ARADAN 11 YIL GEÇTİ.

11 yıl önce Doğruca karayolu üzerinde meydana gelen taksici cinayeti Jandarma´nın ?faili meçhul? raflarındaki yerini alırken, olay yerinde yapılan inceleme ve araştırmada elde edilen buldular Jandarma´nın yanı sıra polis kayıtlarında kapanmayan dosya olarak bugüne dek bekledi.

/resimler/2016-2/5/1501278931106.jpg

SÜRÜCÜ BELGESİ ALMAK İSTEYİNCE CİNAYET AYDINLANDI

Doğruca karayolu üzerinde meydana gelen ve aradan 11 yıl geçmesine rağmen failleri yakalanamayan cinayet Katilin ehliyet almak için, parmak izi vermesi ile ortaya çıktı.

Katil, sürücü belgesi almak üzere polise verdiği parmak izi prosedür gereği kreminer incelemede taksici cinayetinde alınan parmak izleri ile örtüştü.

Jandarma´nın tozlu raflarından ?ACİL? modu ile yeniden açılan Taksici cinayeti dosyası artık faili olan bir dosya idi ve parmak izi tespit edilen Muhaddin Doğan (45) ikamet ettiği Erdek ilçesi Karşıyaka mahallesinde bir süre istihbarat ve gözlem altında izlendikten sonra yakalanarak getirildiği Bandırma Jandarma Bölük komutanlığında ilk ifadesinde çözüldü.

Katil, cinayeti gasp amacı ile işlediklerini, birlikte olduğu arkadaşı Mehmet Tulan´ın ise başka bir suçtan dolayı bugün Bandırma açık ceza evinde hükümlü olduğunu itiraf etti.

Katil Muhaddin Doğan(45) olay gecesi alkollü olduklarını üzerinde para olduğunu tahmin ettikleri taksici Hüseyin Aydemir´i Doğruca´ya gitmek üzere kiralayarak çıktıkları yolda, su dökmek amacı ile yol kenarında durdurarak cinayeti işlediklerini itiraf etti.

Taksici Katili Muhidddin Doğan´ın itirafı üzerine suç ortağı Mehmet Tulan yatmakta olduğu Bandırma açık ceza ve tevkif evinden alınarak Kapalı ceza evine nakledildi.

Bugün Bandırma Cumhuriyet savcılığına sevk edilen Katil Muhiddin Doğan ile Kapalı ceza evinden getirilen Mehmet Tulan savcılık sorgulamaları ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bandırma Kapalı ceza evine kondular.

/resimler/2016-2/5/1710012988113.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —