Kapıdağ Ayıları gündemden düşmüyor

Kapıdağ Ayıları gündemden düşmüyor

Şahinburgaz kırsalında Arı kovanlarına giren Ayı ve yavruları 2 kovanı parçaladı

Şahinburgaz kırsalında Arı kovanlarına giren Ayı ve yavruları 2 kovanı parçaladı.

Şahinburgaz kırsalında 20 kovan arısı bulunan Koray Acar, kovan bakımı için gittiği arazide 2 kovan'ın parçalanarak içindeki bal'ın yendiğini tespit etti. Acar, “Kovanların bulunduğu bölgede yaptığım incelemede ana ayı ile yavrularının izlerine rastladım. sonuç olarak doğal hayatta yaşam biçimi bu, bu olumsuzlukları gidermek için gerekli önlemleri alacağım, şu bilinsin ki kesinlikle kitabımda ayıları telef etmek yok, Allah'ın yarattığı her canlığı yaratandan dolayı severim, ancak emek ve çabamız olan kovanları korumakta bizim işimiz, sorduk soruşturduk açık besi yapan arkadaşlarımız inekleri için düşük amper elektrik akımı ihatası önerdiler, böyle bir yöntemle kovanlarımı güvence altına almak istiyorum.” dedi.

Kapıdağ’da yaşayan yaban hayatı içinde Yaban domuzu, çakal, tilki, karaca ve az sayıda geyik bulunuyor.

Önceki yıl yaban hayatı tarafından Kapıdağ'a salınan ayılar için belli noktalara uyarı levhaları kondu. Yaban hayatı gerekli izleme ve incelemeye yönelik foto-kapanlar ile izlemeye aldığı Kapıdağ yaban hayatına zarar verilmemesi için ise gereken önlemi aldı. Edinilen bilgiye göre Kapıdağ'da hareket eden her insan GSM aracılığı ile takip ediliyor.

Bu anlamda meydana gelebilecek olumsuzluğa karşı gerekli tahkikat GBT üzerinden sürdürülüyor. Dolayısı ile Kapıdağ'da yaban hayatına yönelik koruma bandı üst düzeyde.

AYI VURMANIN CEZASI 50 BİN LİRA

Yasa ve yönetmeliklere göre, bir vatandaşın, bir ayıyı öldürmesinin cezasının 50 bin lira, ayrıca av ruhsatının da elinden alınıyor.



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli