Tarih: 19.10.2015 00:30

Kaçak Göçmen Otobüsü Devrildi: 57 Yaralı

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Gönen karayolunda Afgan ve Suriyeli 68 kaçak göçmeni taşıyan yolcu otobüsü, sürücünün kontrolünden çıkınca şarampole yuvarlandı.

Kazada 13´ü çocuk 57 göçmen yaralandı. Bandırma Devlet Hastanesi´ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan bir kişi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne gönderildi.

Kaza, bugün saat 12.55 sıralarında Bandırma-Gönen Karayolu´nun 10´uncu kilometresinde meydana geldi. Çanakkale´den Bandırma yönüne gelen Ahmet Tosun yönetimindeki 34 VD 8106 plakalı otobüs, iddiaya göre sürücüsünün direksiyon başında uyuması sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, araçta bulunan 51 Suriye 17´si Afganistan uyruklu olmak 68 yolcudan 57´si yaralandı. Kazanın duyulması üzerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar Bandırma Devlet Hastanesi´ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumu ağır olan bir yolcu Bursa´daki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edildi. 13´ü çocuk diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel de, Bandırma Devlet Hastanesi´ne gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Bu arada, kaza sonrası göçmenlerin saldırısına uğradığı öne sürülen otobüs sürücüsünün olay yerinden kaçtığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —