İMAMOĞLU’NDAN ‘19 MAYIS’ AÇIKLAMASI

İMAMOĞLU’NDAN ‘19 MAYIS’ AÇIKLAMASI

İMAMOĞLU: "19 MAYIS’IN YÜKLEDİĞİ SORUMLULUKLARIN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BULUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ"

İMAMOĞLU: “19 MAYIS’IN YÜKLEDİĞİ SORUMLULUKLARIN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BULUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. “21. yüzyılda Atatürk’ü anmak, 19 Mayıs'ta Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak, bize farklı sorumlulukları yüklüyor” diyen İmamoğlu, “Türkiye'mizin eğitimden sağlığa, spordan kültür-sanata, sanayiden bilime, teknolojiye, tabii ki adalete, özgürlüğe, fikir özgürlüklerine, demokrasiye, bütün bu noktalarda en üst seviyeye ulaşması konusunda büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluk, toplumun her bireyine yüklenmiş durumda. Ama özellikle biz yöneticilere daha da fazla yüklenmiş durumda. Güzel İstanbul'umuzda, bu bahsettiğim duyguların tamamını hayata geçirme ve milletimizle buluşturma konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törene katıldı. Resmi tören, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. Tören, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay’ın anıta çelenk koymasıyla sona erdi. Resmi törenin bitiminin ardından, İBB’nin organize ettiği etkinliğe geçildi. İmamoğlu ile birlikte aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu siyasi partileri, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, resmi törenin ardından Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. 

“ATATÜRK’E VE ARKADAŞLARINA MİNNET BORCUMUZ VAR”

Çelenklerin bırakılmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Çok kararlı ve 38 yaşında bir genç insanın liderliğiyle beraber, kurtuluş mücadelesinin en kritik anı, Ata'mızın üç gün önce İstanbul'dan, Beşiktaş'tan yola çıkarak Samsun'a vardığı gündür. Kararlılığın ilk adımıdır. Ve o ilk adımla birlikte, milletin uyanışı ve muazzam bir milli mücadele. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı… Hürriyet mücadelesi, bağımsızlık mücadelesi… Ve sonucunda milletimizin 1920’de önce Meclis, 1923’te sonra cumhuriyetle buluşması… Atatürk’e ve o dönem mücadele veren silah arkadaşlarına, yol arkadaşlarına, milletimize; yani hepimizin aslında atasına, dedesine, ninesine büyük minnet borcumuz var. 21. yüzyılda Atatürk’ü anmak, 19 Mayıs'ta Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak, bize farklı sorumlulukları da yüklüyor. Türkiye'mizin eğitimden sağlığa, spordan kültür-sanata, sanayiden bilime, teknolojiye, tabii ki adalete, özgürlüğe, fikir özgürlüklerine, demokrasiye, bütün bu noktalarda en üst seviyeye ulaşması konusunda büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluk, toplumun her bireyine yüklenmiş durumda. Ama özellikle biz yöneticilere daha da fazla yüklenmiş durumda. Güzel İstanbul'umuzda, bu bahsettiğim duyguların tamamını hayata geçirme ve milletimizle buluşturma konusunda kararlıyız.”

İSTANBULLULARI 19 MAYIS KUTLAMALARINA DAVET ETTİ

“Bu kararlılık, aslında günü geldiğinde hızla, zamanı çok geçirmeden, bu pırlanta gençlere, bu şehrin, bu ülkenin en güzel haliyle yönetimini, bütün unsurlarını devretme sorumluluğu var hepimizde. Umarım Türkiye'mize, dünyanın bu bahsettiğim unsurlar üzerinden en müreffeh seviyeye ulaştığı günleri sağlarız. İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu ve ebedi liderimizi gerçekten anmış oluruz. Gerçekten o büyük mücadeleyi veren insanlara layık olmuş oluruz. Ben, bu duygularla Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı yürekten kutluyorum. İstanbul'umuzun her noktasında bugün gün boyu, akşam, kutlamalar, bir arada olmalar, coşkular… Artık milli bayramlarımızda milletimiz, İstanbul'da ücretsiz ulaşıma da sahip, ki bu coşkuyu yaşayabilsin diye. Bu noktada bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar değerli olduğunu, coşkuyla, gençlerimizin bir arada olmasını sağlamanın ne kadar anlamlı olduğunu hep birlikte yaşayalım. Emeği geçen herkese, tüm kurum kuruluşlara, İstanbul'umuz adına da yürekten teşekkür ediyoruz. Bayramımız kutlu olsun.”



Anahtar Kelimeler: İMAMOĞLU’ MAYIS’ AÇIKLAMASI
  • Pazar 30.6 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.9 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Salı 38 ° / 20 ° Güneşli