Havutça`dan Adalet bakanına soru önergesi

Havutça`dan Adalet bakanına soru önergesi

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü sayısı kaçtır?




CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısını meclis gündemine taşıdı. Havutça, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde uzun tutuluk sürelerinin cezaevlerinin kapasitesini nasıl etkilendiğini sordu. Havutça, AKP hükümetinin göreve geldiği günden bugüne kadar geçen süreçte yıllara göre tutuklu ve hükümlü sayısını da Bakan Ergin'den yanıtlamasını istedi.
Havutça'nın soru ve görüşleri şöyle:

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA



Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Sadullah ERGİN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını hususunda gereğinin yapılması arz ederim.

Av. Namık HAVUTÇA

Balıkesir Milletvekili
Türkiye`deki cezaevlerinde bulunanların sayısı her geçen gün artmaktadır.  Bugün itibariyle tüm ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü, hükmen tutuklu ve tutuklu mevcudu ve suç grubuna göre dağılımı önem arz etmektedir. Buna göre;

1-     Bugün itibariyle Bakanlığınıza bağlı tüm ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü sayısı kaçtır? Hükümlülerin suç dağılımına göre dağılımı nasıldır?

2-     Tüm ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu sayısı kaçtır? Tutukluların suç dağılımına göre dağılımı nasıldır?

3-     Hükümetinizin göreve geldiği günden bu güne kadar hükümlü ve tutuklu sayısı kaçtır? Tutuklu ve hükümlülerin yılara göre dağılımı ve oranı nedir?

4-     Tüm cezaevlerinde bulunan hasta hükümlü ve tutuklu sayısı kaçtır? Hükümetinizin göreve geldiği günden bu güne kaç tutuklu ve kaç hükümlü cezaevinde ölmüştür? Bu ölümlerin nedenleri nelerdir?

5-     Tutuklu ve hükümlülerin suç dağılımına göre meslekleri nelerdir?

6-     Tutuklu ve hükümlülerin kaçı kadın, kaçı çocuk, kaçı erkektir?

7-     Türkiye'nin toplam cezaevi kapasitesi kaçtır?

8-     Uzun tutukluluk süreleri cezaevlerinin kapasitesini nasıl etkilemektedir?”













Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı