HAVRANLI `ARŞİVCİ MEHMET`TEN ÖRNEK DAVRANIŞ

HAVRANLI `ARŞİVCİ MEHMET`TEN ÖRNEK DAVRANIŞ

`ARŞİVCİ MEHMET` SİGARAYI BIRAKTI,SİGARA PARASIYLA KİTAP ALMAYA BAŞLADI




_________________Enver DOLGUN /  HAVRAN

Havran da yaşayan, "36 yılda 40 binin üzerinde belge içeren hazine değerinde bir arşive sahip olan, `Arşivci Mehmet` Mehmet Uçar, bu kez doktorunun tavsiyesine uyup, 33 yıldır içtiği sigarayı bıraktı onun yerine kitap almaya başladı.

Havran ilçesinde yaşayan, "36 yılda 40 binin üzerinde belge içeren hazine değerinde bir arşive sahip olan  Arşivci Mehmet` lakaplı Mehmet Uçar, bu kez doktor arkadaşı Diş Tabibi Tarık Kökden`in tavsiyesine uyup 33 yıldır içtiği sigarayı bir anda bıraktı ve onun yerine kitap almaya başladı.

14 yaşında başladığı ve her gün bir paket sigara tükettiğini, 33 yılda 100 bin TL`ye yakın sigaraya para ödediğini, bunun bir daire parası olduğunu açıklayan Arşivci Mehmet Uçar, "48 yaşında, evli ve 2 çocuk sahibiyim. Emekliliğime 2 senem kaldı. Uzakları zor görüyordum, doktor gözlük verdi ve şimdi rahat görüyorum. Doktor arkadaşım Diş Tabibi Tarık Kökden`in tavsiyesine uyup sigarayı bıraktım. Sigarayı bıraktıktan sonra nefesimde açıldı ve bünyemde muazzam güzel değişimler oldu. Keşke çok daha önceleri sigarayı bırakabilseydim. Gençlere ve sigara içenlere tavsiyem `Sigarayı hemen bırakın". Sigaraya vereceğiniz parayı kitaplara veriniz. Ben şimdi böyle yapıyorum. Sigaraya verdiğim para ile kitap alıyorum. Hem okuyor, hem de kütüphanemi zenginleştiriyorum" dedi.

Ayda sigaraya verdiği 180 TL parayı kitaplara yatıran Havranli Arşivci Mehmet Uçar, Doktor arkadaşı Diş Tabibi Tarık Kökden`e teşekkür etti.










































Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli