Tarih: 30.06.2014 23:44

``Hadi gel köyümüze geri dönelim...``

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz yıllarda tüzel kimliğini kaybetmemesi adına Beldelerin nüfusunu arttırmak amacı ile yakın köylerin, köy tüzel kimliklerini kapatarak Beledeleri bünyesinde mahalle olması, Büyükşehir uygulaması ardından ``Hiç`` oldukları ortaya çıktı.

Bu noktada Aksakal Beldesinin mahallesi olarak Büyükşehir şablonuna oturtulamayan Bandırma`nın eski Karaçalılık köyü, Aksakal`ın mahalle olması ile Karaçalılık mahallesi kimliğinide kaybetti.

Bu durumda yeni uygulamaya göre ``Aksakal mahallesi, Karaçalılık sokağı`` konumuna dönüşen köyde halk kimlik arayışına başladı.

Karaçalılık köyü ve ardından Aksakal Beldesi Karaçalılık mahallesi Muhtarlığı olarak görev yapan Önal Evgin, bugün Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza`nın makamına çıkarak, yeniden Bandırma`nın mahallesi olmaları için Belediye meclisine başvuruda bulundu.

Eski Muhtar Önal Evgin`in başvuru dilekçesi Bandırma Belediye meclisinde karara bağlanacak, Meclis Karaçalılık`ın mahalle olması noktasında karar alırsa, talep bu kez Büyükşehir  Meclisinde görüşülecek.

Karaçalılık`ın kimlik arayışı Büyükşehir`in de kabul etmesi ile karar İç İşleri Bakanlığı onayına sunulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —