GÜMÜŞ`TEN KAPSAMLI ANALİZLER

GÜMÜŞ`TEN KAPSAMLI ANALİZLER

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE H. AHMET GÜMÜŞ`TEN KAPSAMLI ANALİZLER

GÜMÜŞ`TEN BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE TİKA VE DÜNYA DENGELERİ ÜZERİNE ÇARPICI ANALİZLER

Sözlerine TİKA`nın (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) gerekli ve güçlü olması gereken bir kurum olduğunu ifade ederek başlayan GÜMÜŞ,  kurumun işleyişinin ve şimdiki hedeflerinin ona olan ihtiyaca uygun olması gerektiğini belirtti. Şu anki yönetimiyle TİKA`nın bu amaçlarından uzaklaşmış bir görünüm sergilediğini ekledi.

AKP HÜKÜMET ÜLKEMİZİN DIŞ İTİBARINI YIPRATIYOR

Türkiye’nin dış itibarının hızla yıprandığı bir süreçten geçtiğimizi, Türkiye ekonomisinin Dünya kurumlarınca; yaklaşan ekonomik konjonktürde “Dünyanın en kırılgan ekonomisi” diye nitelendirildiğini hatırlatan GÜMÜŞ, AKP hükümetinin sıcak parayla çevirdiği ekonominin, yaşanacak sıkıntılara kısa vadede deva olamayacağını belirtti.

OSMANLICILIK HAYALLERİ GERÇEKLERİ GİZLEME GAYRETİ

İçeride bu sıkıntıları gizlemek üzere türlü politikalar, Osmanlıcılık hayalleri, küçük çocuklara her yüzyılda değişen Osmanlıcayı öğretme girişimleri, eğitimi laik yapıdan uzaklaştırarak üzerinde sansasyon yaratacak, toplumsal gerilimi artıracak açıklamalar yapıldığını belirten Balıkesir Milletvekili, kamuoyunun bunlarla meşgul edildiğini ve bu durumun akla "olası bir ekonomik çöküş durumunda bir iç cephe mi hazırlanıyor?" sorusu getirdiğini ifade etti.

"GENÇLERE SORSAK ROMA GEYİĞİ DERLER"

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yaygın tartışılan TİKA Başkanının Papa`nın Türkiye`ye ziyaretinde attığı Tweete değinen GÜMÜŞ şunları ifade etti: "En son, Türkiye’ye ziyarete gelen Papa’ya, TİKA’nın Başkanı tarafından “Batı Roma’nın patronu Doğu Roma’nın patronu tarafından ağırlanıyor.” Yorumu yapılmıştır. Bilgi desek değil. Vizyon dersek yanına psikolojik analiz eklemek gerekir. Gençlere kalsa buna “Roma Geyiği” derler. Biz öyle demeyelim. Biz bu duruma gittikçe çaresizleşen; Başbakan ve Cumhurbaşkanının görüntüyü değiştirme çabaları olarak bakıyoruz. Bunlar; bir anlamda, gündem değişsin, yaşanan sıkıntılar, artan işsizlik, yolsuzluklar görülmesin, yaklaşan kaos hissedilmesin arayışlarıdır."

"NE TİKA`NIN NE HÜKÜMETİN ORTA-ASYA`DA NE OLDUĞUNDAN HABERİ YOK"

TİKA`nın esas var olması gereken alanlarda olmadığını belirten GÜMÜŞ, etkisi uçucu ikincil alanlara uğraştığını belirtti. Türk Cumhuriyetleri ve yurtdışı akraba topluluklarla ilişkilerin ilerlemediğini hatta gerilediğini ekledi. Türkiye`nin, Orta-Asya ülkelerinde etkisiz ve varlığı sorgulanır bir ülkeye dönüştüğünü belirten Balıkesir Milletvekili, Orta-Asya`da ne olduğunu iyi takip etmek gerektiğini ekledi. Çin`in, Sincan’da Uygurlar aleyhine asimilasyon ve bölgeyi Çinli nüfusla nüfuslandırma politikaları uyguladığını hatırlatan GÜMÜŞ, Çin`in hedefinde Orta-Asya ülkelerinin ekonomilerinin Çin’e bağlanması, Rusya aleyhine silahlandırılmak olduğunu Çin için, Enerji ve siyasi güç hedefleri, Hazar’a ulaşan yol, İran’la karadan buluşma, Ortadoğu petrolleri gibi hedeflerin hep Orta-Asya’nın Çin’in interlandı haline gelmesiyle gerçekleşebileceğini hatırlattı. Rusya direndiğini ve Şangay İşbirliği Örgütü’nün içinin pek o kadar uyumlu olmadığını belirten GÜMÜŞ, bütün bunlar olurken AKP hükümetinin bu gelişmelerin hiçbir yerinde olmadığını belirtti.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı