Gölde kaybolan Balıkçı'nın teknesi bulundu

Gölde kaybolan Balıkçı

Manyas gölünde kaybolan balıkçı için AFAD tan yardım istendi.

Acı haber akşam saatlerinde geldi. Manyas'ın kırsal Akçaova Mahallesi eşrafından Osman Arı (60) balıkçılık yaptığı gölde bugün çıktığı av'dan dönmemesi üzerine ailesi tarafından yapılan ihbar sonrası arama çalışmaları başlatıldı.

Arama kurtarma ekipleri yaptıkları çalışma sonucu balıkçı teknesini çalışır durumda, Kocaçay'ın göle döküldüğü Salur-Kızıksa arasındaki salıkta buldular.

Çalışır durumda bulunan teknenin yakın çevresinde yapılan aramalarda ise Balıkçı Osman Arı'ya ait hen hangi bir envare rastlanmadı. Bu durumda arama-kurtarma çalışmaları için AFAD tan destek istendi. Kocaçay'ın göle döküldüğü noktaya gelen AFAD ekibi, havanın kararması nedeni ile arama-kurtarma için göle açılamadı.

Edinilen bilgiye göre bölgede konuşlanan Afad 17 Ocak pazartesi sabah erken saatlerden itibaren arama çalışmalarına başlayacak.  

Çıktığı gölde kaybolan Kırsal Akçaova Mahallesi eşrafından Osman Arı (60) ın uzun yıllardır balıkçılık yaptığı, gölü ve balığı çok iyi tanıdığı ifade edilerek, teknede rastlanan ağlardan yola çıkarak, Balıkçı Osman'ın ağları toplarken gözü kararıp, dengesini kaybedip düşmüş olabileceği yorumlanıyor.

Bu durumda rolantide çalışan teknenin ise kaza mahalinden uzaklaşarak, sazlığa kadar gelmesi, Balıkçı'nın kendisinden uzaklaşan motora tutunma şansı bulamaması sonucu kaybolduğu düşünülüyor.

Manyas Cumhuriyet savcılığı, konuya ilişkin soruşturmayı derinleştirmek için Balıkçı Osman Arı'nın her şekilde bulunması çalışmalarının akıbetini bekliyor.