GMKA`dan Manyaslı süt üreticisine destek

GMKA`dan Manyaslı süt üreticisine destek

Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle bir proje daha hizmete açıldı.






Güney
Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle bir proje daha hizmete açıldı.
Açılışa; GMKA Genel Sekreteri Mustafa GÜNDOĞAN, Süt Üreticileri Başkanı Mehmet KARAMAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Engin SANCI, Manyas Tarım İlçe Müdürü Dilek IŞIKTAŞ, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin DANÇ, Esnaf Odası Başkanı Semih KELEŞ, Manyas Belediye Başkanı Hasan KAHRAMAN, İl Genel Meclis Üyesi Serdar ERÇEL, AKP İlçe Başkanı Fikret ALTUN, çok sayıda köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

Kalfaköy, Çataltepe, Kubaş  ve dağ köylerinde üretilen sütlerin hijyen koşulları ve gıda güvenliği sağlamak için gerekli olan soğutma tankı  GMKA tarafından yapıldı.

Değer fiyattan sanayiye satılması; hayvancılığın gelişmesine olumlu katkı sağlayarak, üreticinin daha  yüksek gelir elde etmesini sağlanması açısından hazırlanan proje
Kalfaköy, Kubaş köyü ve Çataltepe köylerinin çüzüm bekleyen beklentisi giderilmiş oldu.
İnek sütü ile birlikte, özellikle koyun ve keçi sütlerinin düzenli olarak toplanması ve  değerinde  satılması için planlanan soğutma tankı projesi
diğer köyler içinde örnek oluşturdu.


Proje kapsamında GMKA`nın desteği ile bir adet arac ile süt nakil tankı ve inek sütü için 3 tonluk, koyun-keçi sütleri için birer tonluk soğutma tankları alındı.
Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki defa toplanacak sütler yeni depolama istemi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıda kodeksine uygun duruma geldi.
Daha önce satılan sütler, düşük bir değerden alıcı bulurken süt nakil tankıyla toplanan sütler, yerel mandıralar tarafından aranılan bir süt olacak daha yüksek fiyata satılabilecek.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli