Geçmişten bu güne Bandırmaspor

Geçmişten bu güne Bandırmaspor

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilkler arasına yazdıran Bandırma ve çevresi kramponları

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilkler arasına yazdıran Bandırma ve çevresi kramponları:

Özkan Kıvanç, Ahmet Deniz, Seracettin Kırklar, Nevzat Küçüktekin, Nuri Boyalar (Sarı Nuri) , Çetin Apuhanoğlu, Cavit Aydın, Müfit Çoker, Osman Akın, Nuray Şıkyıldız, Burhan Ciciler, Dinçer Kaşıkçı, Şükrü Aydın, Atıl Nart, Sami Sır. Nazmi Yılmaz, Evrens Tarhan, Orhan Kapçak,Vahdettin Yılmaz,  Erkal Başoğlu, Sedat Erkan, Muzaffer Gür,  Hasan Tekin, Hasan Demir (Küçük Hasan), Adnan, Mehmet Ak(Şampik), Turgay Bekdemir, Nejat Yaraşık , Mahmut Aşan, Süleyman Takunyacıoğlu, Ahmet Kayhan, İlyas Aşkın 

   09.01.1938’de,  Bandırma’da doğdu.   İdmanyurdu Gençlik, Susurluk Gençlik, Konya Karagücü, Kütahya Azotspor, Marmara Gençlik ve Bandırmaspor formalarını giydi.  Bandırmaspor’da,  1965 – 1966 sezonunda Balıkesir’de oynanıp, 1 – 0 bordo – beyazlı takımımızın üstünlüğü ile kapanan Ülküspor ve Ankara’da oynanıp,  4 – 3 Hacettepe’nin üstünlüğü ile son bulan maçlarda yer aldı. Savunmada oynayıp, serbest vuruşlardan sert şutlarla kaydettiği gollerle de tanınan Sami Sır, Bandırmaspor’da oynadığı bu iki maçın ardından Almanya’ya giderek,  futbol yaşamını oradaki Türk takımlarında, 37 yaşına dek sürdürdü.   Sami Sır’ın, 25 yıla yakın bir süre futbol yaşamı bulunuyor. 

   28 Ocak 1954’te, Bandırma’da doğdu.   Futbola, Muhittin Kapçak’ın antrenörlüğünü yaptığı Bandırmaspor Jünyörler Takımı’nda, 12 yaşında başladı. 13 yaşında, Ergin Turumtay’ın antrenörlüğündeki Bandırmaspor Genç Takımı’na geçti. 15 yaşında, 1969 – 1970 sezonunda, Erdoğan Tokol’un teknik direktörlüğündeki Bandırmaspor profesyonel takımında, amatör statüde forma giymeye başladı. Aynı yıl, Doğan Andaç ve Gündüz Tekin Onay’ın antrenörlüğündeki Federasyon Genç Takımı’nda oynadı. O yıl, Genç Milli Takım’a seçilerek, kaptan oldu. Üç yıl süreyle, Genç Milli Takım’ında yer aldı. 1972 – 1973 sezonunda, Bandırmaspor ile profesyonel sözleşme imzalayan Evrens Tarhan, bordo – beyazlı takım forması altında 17 yıl, kalecilik dışında,  hemen hemen her mevkide mücadele etti. 

  Evrens, 1986’lı yıllarda ise 3. Türkiye Ligi’nde mücadele veren Erdekspor’un formasını üç yıl giydikten sonra futbolu bıraktı. 

 Özkan Kıvanç, 02.12.1939’da, Bandırma’da doğdu. Futbola, 1955 yılında Marmara Gençlik forması altında başladı. 1959’da, İstanbul’un tanınmış takımı Karagümrük’e geçti. Ardından sırasıyla, Kütahya Havagücü, Afyon, Ankara Havagücü ve Türkiye Havagücü’nde oynadı. Sonra yeniden Bandırma’ya, Marmara Gençlik’e döndü. 16 yıllık futbol yaşamını, Bandırmaspor formasını giyerek noktaladı. 1.67’lik boyu nedeniyle “Küçük Özkan” veya “Bacak Özkan” diye anılan Özkan Kıvanç’a,  o yıllarda Beşiktaş, Altay, Göztepe ve Vefa’dan da transfer önerileri geldi. 

   Kıvanç, futbolu bıraktıktan sonra Bandırma’nın amatör takımlarından Sunullah Gençlerbirliği, Çelikspor ve Paşabayır Gençlik’i de çalıştırdı. 

Kaynak: Bandırma’ da Sporun Nefesi 



Anahtar Kelimeler: Geçmişten Bandırmaspor
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false