Erdek ve Bandırmalıların paylaşamadığı plaj "Kemerönü"

Erdek ve Bandırmalıların paylaşamadığı plaj

Kemerönü mahallesi gecenin ikinci yarısı gelen davetsiz misafirlerden yaka silkti.

Kemerönü mahallesi gecenin ikinci yarısı gelen davetsiz misafirlerden yaka silkti.

Bandırma-Erdek karayolu, Edincik kavşağında %40 bölümü Edincik hudutlarında bulunduğu için geçmişte burada yapılaşmaya giden aileler yaklaşık 50 hane oldular.

Elektrik, su ve diğer ihtiyaçları için geçmişte Edincik belediyesinden, bugün ise Bandırma Belediyesinden hizmet alan Kemerönü konutları kapatılan Edincik Belediyesi tarafından yapılan sahil düzenlemesinin uygunsuz kullanılmasından bıkıp usandılar.

Gecenin karanlığında açık mekan kalmayıncaya dek alkol aleminde safari takılan bir takım kimseler bakir gördükleri Kemerönü mahallesinde devam ettikleri gecenin diğer yarısında yüksek desibelde müzik dinlemek, yüksek sesle tartışma ve küfür ortamı yaşamak ve en kötüsü ise tükettikleri alkollerin şişelerini gelişi güzel fırlatmaları mahalleliyi canından bezdirdi.

Gece'nin ikinci yarısı yaşanan olumsuzlukların sabaha yansıya yüzü ailelerin genç dimağlarına yansıtmak istemeyen Mahalle sakinleri, 20 mt ara ile bulunan çöp konteynırları yerine etrafa atılmış şişeleri topluyor.

Kemerönü evleri sakinleri, özellikle gecenin ikinci yarısında mütemadiyen uygu kaçıran tartışmalara kulak misafiri olmak durumunda kalıyor.

Edincik beldesinin son belediye başkanı eğitimci Mehmet Yağcı'nın yargılanma pahasına hayata geçirdiği Kemerönü evleri sahil düzenlemesi kısaca eski günlerini arıyor.

ERDEK BELEDİYESİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR.

Erdek belediyesi Erdek plajları kum eleme ve temizlik çalışmalarını süratli bir şekilde hayata geçirirken, kırsal alanlarda kalan halk plajları içinde program hazırladı.

Buna göre Kemerönü evleri ve Berlin otel önünde bulunan ortak plaj için kum eleme çalışmasını başlatan Erdek belediyesi alabildiğince kum plaja sahip sahili tertemiz yaparak hafta sonu konuklarına hazır hale getirdi.

Erdek plajlarında olduğu gibi Kemerönü evleri ve Berlin otel önünde bulunan plajın kumları seri şekilde elenmesi bölgeye ayrı bir canlılık getirdi.

Kemerönü konutları dönem yöneticisi Bandırma Manşet'e yaptığı açıklamada, “Allah'a şükür her şeyimiz var… Tek eksikliğimiz İNSANLAI!… Beleş Palas olarak büyük rağbet gören sahilimizde suyunu içen pet'ini, Alkolünü içen şişesini, Mangalını yakan kömürünü, Meyvesini yiyen poşetini 10 mt önündeki konteynıra atmak yerine yere atarak komşularımıza büyük manevi üzüntü yaşatıyorlar.” dedi.

Kemerönü evleri sazlıktan gelen dereyi konsept'e uygun mini kemerli körü ile birleştirip, suyun deniz ile buluşmasını sağladı.

Kemerönü evleri sabahları ayrı güzel, akşamları ayrı. Ancak gelin görün ki mahalle sakinleri yürüyüş bandı çevre düzenlemesi için verdiği çaba, akşamdan sabaha kalmıyor.

Kemerönü evleri yürüyüş bandında günün her saatinde konuk bulunuyor. Plajlar elbette halka açık yerlerdir ancak, yiyip-içilip kalkıp gidilirken sofrayı kimin kaldıracağının hesabını bilmeyenler buraların düzenli çöpçüsü olduğunu sanıyor.

Oysa Kemerönü evlerinde herkes plaj dahil kendi evinin önünü temizliyor.



Çağdaş goknur
26.05.2024 18:49:20
Sırf kemer onu evleri değil bütün sahil berbat durumda duzler sahilde pislik içinde pikniğe gelenlerin pislikleri ile doldu taştı temizlik yok sahilin her yeri moloz artığı içinde etraf bira şişesi evsel atik dolu sözde erdeke ait mahalle bakan yok yok ilgilenen kimse yok sahiller berbat içki alemi yapanlar doldu taştı büyük şehir belediyesi sahil bandı yolu yapacakmış her türlü pisliğe davet hazır yolda insanların gürültüsü bıktırdı

Mustafa Deveçeker
26.05.2024 20:37:29
Salihli temizledi sonra her karışını sattı şimdi kumsalın üstünde temiz kum değil kum göremiyorsun.

Mustafa Deveçeker
26.05.2024 20:46:41
Sahil kumunu eledi güzel ancak şu an kumsalı değil kum göremiyoruz kumsalı sattı , cafeler mantar gibi her gün çoğalıyor şemsiyeler desen onlar turist i nasıl şey yapsam diye düşünen kişiler ve siz doğru haber diye bunu yazıyorsunuz .?????????

Mustafa Deveçeker
26.05.2024 20:46:41
Sahil kumunu eledi güzel ancak şu an kumsalı değil kum göremiyoruz kumsalı sattı , cafeler mantar gibi her gün çoğalıyor şemsiyeler desen onlar turist i nasıl şey yapsam diye düşünen kişiler ve siz doğru haber diye bunu yazıyorsunuz .?????????

Ali Ünder
27.05.2024 08:45:03
Özel İdarenin eski tesis binası da metruk hale gelmiş ve yarı yıkıntı halde her türlü yasa dışı şekilde kullanılacak durumda bulunuyor. Yıkılması ve yerinin temizlenerek yeşil alan yapılması çok daha güvenli ve temiz olacaktır.

admin
27.05.2024 10:05:17
Değerli okurlarımız, habere konu yorumlarınızda haklısınız ancak, Bu haber sadece kemer önü plajını kapsamaktadır. %40 Bandırma %60 Erdek sahili olan Kemerönü evleri plajı kesinlikle birilerine iş yeri olarak tahsis edilmemiştir. Dolayısı ile yorumlarınızı gözlemlediğiniz olumsuzlukların yaşandığı adres üzerinden yazarsanız uygun olacaktır. ilginize teşekkürler

Şükrü Tarık Demirci
28.05.2024 00:47:19
Buradaki başı bozuklluluğa maalesef Erdek kaymakamlığı ve Bandırma kaymakamlığı çözüm üreteceklerine karşıdan bakıp sadece seyirci oluyorlar

  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli