Futbol dünyasında ender yetişen oyunculardan Maestro Cavit Aydın 83 vefat etti.
Erdek'te ikamet eden Cavit Aydın'ın cenazesi 7 Ocak 2026 Çarşamba günü İKİNDİ namazına müteakiben kılınacak cenaze namazı ardından Erdek'te ebedi istirehatgahına defnedilecek.

Futbola 1959-1960 sezonunda, Manyas Gençlik’te başladı. Ardından Bandırma Marmara Gençlik Kulübü’ne gelerek, 1960-1961 sezonunda bu takımın forması altında mücadele etti.
1962-1965 yılları arasında Altay formasını giydikten sonra 1965-1971 yılları arasında Bandırmaspor’un başarısı için ter döktü.
1971-1972 sezonunda Balıkesirspor’un kadrosunda yer alan Cavit Aydın, futbolculuk yaşamını bu takımda noktaladı.
Aydın, 1973-1974 ve 1974-1975 sezonlarında Erdekspor antrenörlüğünü yaptı. Kırmızı-beyazlı takım, Aydın’ın antrenörlüğünde 1974-1975 sezonunda 1. Amatör Lig’de şampiyonluğu kucakladı.

BANDIRMASPOR’UN YERİ AYRI
Formasını giydiği takımlar arasında Bandırmaspor’un yerinin ayrı olduğunun altını çizen Cavit Aydın, “Futbolculuk yaşamımda Bandırmaspor formasını giydiğim yılların benim için ayrı bir değeri var. Çalıştığım teknik direktörler arasında ise Bandırmaspor’da görev yapan Erdoğan Tokol’u unutamam. Bandırmaspor’a, Altay gibi önemli bir kulüpten geldim. Ancak asıl futbol bilgimi Erdoğan Tokol hocamdan aldım. Tokol, her futbolcuyu, 90 dakikada en iyi verimi alacak şekilde, özel idmanlarla hazırlardı” dedi.
Eski Bandırma’da birçok futbolcunun arsalardan ve mahalle aralarındaki maçlardan yetiştiğine işaret eden Cavit Aydın, “Bugün ne arsa var, ne semt sahası. Bandırma’dan yine futbolcu yetişmesi için mutlaka çok sayıda semt sahası yapılmalı” diye konuşmuştu.
Bir dönemin başarılı orta alan oyuncusu Aydın, yaşamını yıllardır Erdek’te sürdürürken, futbolculuk yaşamının ardından Bandırma ve Erdek’te kendisine gösterilen ilgiye minnettar olduğunu açıklamıştı.