Çanakkale şehitleri anıldı.

Çanakkale şehitleri anıldı.

18 Mart Çanakkale Deniz şehitleri 108. Yılında yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Bandırma’da da Hava Şehitliğinde düzenlenen program ile anıldı.

18 Mart Çanakkale Deniz şehitleri 108. Yılında yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Bandırma’da da Hava Şehitliğinde düzenlenen program ile anıldı.

Hava Şehitliğinde saat 10.oo da çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlayan tören Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretin üyesi Doç. Dr. Resul Yavuz’un günün anlam ve önemini içeren konuşması ile devam etti.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “Çanakkale şehitlerine” ve “Bir Bayrak rüzgar bekliyor” adlı şiirlerin okunması ardından Haydarçavuş Camii İmam Hatip’i Fikret Mez ve Müezzin Rıdvan Çelik tarafından Kur’an-ı kerim tilaveti okundu.

İlçe Müftüsü Halil Şekerci tarafından yapılan dua sonrası Kaymakam Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tuğ.Gen. Selahattin Akalp, Belediye Başkan vekili Sıtkı Ağan, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirbaş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Alpaslan Serel, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yarbay Mahir Mavi, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran Gaziler, Şehit aileleri ve siyasi parti ilçe başkan ve yönetim kurulları yanı sıra ilçede görevli kamu kurum ve kuruluş yöneticileri şehit kabirlerine karanfil bıraktılar, kabir başında bulunan şehit yakınları ile sohbet ettiler.

Protokol daha sonra şehitlik müzesine geçerek Kaymakam Engin Aksakal tarafından şehitlik anı defterine günün önemine binaen yazı yazdı.



Ç. Kale Deniz Savaşları Zaferinin 108 yılı ve Deniz Şehitlerini anma programı Bandırma Hava Şehitliğinde gerçekleşti.
Anahtar Kelimeler: Çanakkale şehitleri anıldı.
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli