Tarih: 06.12.2023 09:10

Büyükşehir araçlarından şikâyet

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma’da ulaşım ağına soktuğu toplu taşıma araçlarından şikâyetler sürüyor. Konu, Bandırma Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan toplantısına da gündem dışı konuşmalarla gelirken, tartışmalar yaşandı.

Söz alan CHP Grup Sözcüsü Av. Merve Polat, şunları söyledi:

“Büyükşehir’in bu araçları çok küçük. Vatandaşlar, araç içinde çok sıkışık bir ortamda kalıyorlar. Bu arada araçlar çok dolu olduğundan, duraklarda vatandaşlar çok bekliyorlar. Araçlarda güvenli değiller. Üstelik bu araçların Bandırma’ya girmesinde UKOME kararı da yok. Yani bilimsel değil ve ‘Ben yaptım, oldu’ diyen bir anlayışla yaşama geçirilen bu keyfi uygulama ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırmayı cezalandırıyor. Bandırmalıların güvenli ve kontrollü ulaşım hakkı gasp ediliyor. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hakkında hukuki mücadele başlatacağız.”

AK Parti Bandırma Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Zeynep Özgün ise Polat’a şu yanıtı verdi:

“Bu araçlardan şikâyetler bize de geliyor. Aksayan bir şey olursa düzeltilir. Ancak Merve Hanım’ın, Büyükşehir’in Bandırmayı cezalandırdığını öne sürmesini hiç hoş karşılamıyorum. Bu proje düzeltilebilir ve hataları giderilebilir. Yeter ki iyi niyetli olunsun.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —