BTO´dan üyelerine bilgilendirme

BTO´dan üyelerine bilgilendirme

?Karayolu Taşıma Yönetmeliği?nde değişiklik yapıldı.

Bandırma Ticaret Odası/BTO), üyelerini ?Karayolu Taşıma Yönetmeliği Değişikliği? konusunda bilgilendirdi.

Mehmet Kılkışlı´nın başkanlığındaki oda yönetimi, şu açıklamayı yaptı:

?Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, 25.05.2018 tarihli ve 30431 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği´nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 08.01.2018 tarihinde yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği´nin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerin bazıları şöyledir:

  • Tüm yetki belgelerinin e-devlet portalından alınması için gerekli altyapı tamamlanmıştır.
  • Yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan firmaların, KTY 40´ıncı maddesi, üçüncü ve dördüncü fıkralarında(U_ETDS) uyma zorunluluğu, 31.12.2019 tarihinden 01.11.2018 tarihine çekilmiştir.
  • Otomobille ticari ve tarifesiz olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının yurt içi taşıma hizmeti veya uluslar arası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgelerde düzenleme yapılarak kurallar netleştirilmiştir.
  • Engelli ve diyaliz hastaları vb. vatandaşları taşımak üzere yapılacak yetki belgesi başvurularından istenecek şartlar hafifletilmiştir.
  • Kendi esas iştigal konusunda faaliyet gösteren, C1 ve K2 belgesi olup da tek aracı bulunan gerçek kişilerden bu aracı kendilerinin kullanması durumunda, sürücülerden istenen Mesleki Yeterlilik Belgesi(SRC) kendilerinden istenmeyecektir.?