“Botanik Bahçe”, yöresel ürün satışı için düşünülüyor

“Botanik Bahçe”, yöresel ürün satışı için düşünülüyor

Erdek’te, yöresel ürünlerin tüketici ile buluşması için uygun sokak arayışı sürüyor.

Erdek’te, yöresel ürünlerin tüketici ile buluşması için uygun sokak arayışı sürüyor.

Konu, Erdek Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısında gündeme geldi. Meclise Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından gönderilen “Organik ürün satan vatandaşlara yer gösterilmesi” başlığı altında gönderilen yazıda, “Kapıdağ bölgesindeki merkez ve kırsal mahallelerde yöreye özel üretim yapan vatandaşlarımızın bu ürünlerini tüketici ile buluşturacak uygun bir sokak tahsis edilmesi” istenirken Yalı Mahallesi, Sahil Sokağın bu iş için uygun olmadığı belirtilip, uygun bir yerin araştırılması için ek süre isteniyordu.

Toplantıda meclis üyeleri, konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdiler. CHP grubundan Recep Eren, “Botanik Bahçe” olarak anılan yerin artık işlevini yitirdiğini belirterek, bu bölgenin yöresel ürünlerin tüketici ile buluşmasına tahsis edilebileceğini vurguladı. 

Bu öneriye bazı meclis üyeleri de destek verdiler.

Bu arada konuyla ilgili düşüncesi sorulan Erdek Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Aylin Kartal, “Botanik Bahçe”nin tescilli bir alan olduğuna dikkati çekerek, “Ancak bu konuda yapılacak uygun bir projeyle ilgili makamlardan izin alınabilir” dedi.

Yöresel ürünlerin tüketici ile buluşması için uygun sokak arayışı konusunda araştırma yapan ilgili komisyona ek süre verildi.



Sebahattin Pıravadılı
4.02.2023 01:59:29
Şehrin ortasında kalmış avuçiçi kadar yeşil alandan o ucube demir köprüler kaldırılsın diye beklerken,satış alanları için tezgahlar konulacak. Kıymayın efendiler.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli