Başkan Saçıl, "Zeytinde rekolte düşüklüğü bekleniyor"

Başkan Saçıl,

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl, "Olumsuz hava koşulları zeytin rekoltesini etkilemesi bekleniyor"

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl, yaşanan iklimsel olumsuzlukların zeytin ürününde rekolteyi etkileyebileceğini açıkladı.

Başkan Saçıl, “Bazen elde olmayan nedenlerden etkilenen zeytin üreticisi, tüm uğraş ve çabasına rağmen tabiat koşullarının yarattığı olumsuzluklardan kurtulamıyor. Tüm zirai mücadelenin eksizsiz olarak yapılmasına rağmen, bu sezon ne yazık ki zeytin rekoltesinde %50 ye varan ürün kaybı yaşanması bekleniyor.” dedi.

Başkan Saçıl, “Tarım Bakanlığı uzmanlarının ülke genelinde yaptıkları inceleme ve araştırmalara göre zeytinde rekolte düşüklüğünün yaşanacağı öngörülüyor, Temennimiz Erdek olarak bu olumsuzluğu en az zararla atlatmaktır.” dedi. 

Başkan Saçıl, Zeytin üreticisinin ürün kaybındaki olumsuzluktan etkilenmemek için sulamaya yönelerek iklimsel koşullardan kaynaklanan kaybı, sulama ile giderilme telafi edilmek istendiğini açıkladı.

Kırsal alan çalışmalarının mevsimsel dönem dolayısı ile yoğun bir sezon yaşayan Erdek Ziraat odası her gün dolup taşıyor.

Erdek ziraat odası üyesi Zeytin üreticileri, Zirai mücadele ihtiyaçları yanı sıra, sulama ve gübre konusunda odanın hizmetlerinden önemli ölçüde istifade ediyor.

Aynı zamanda önemli bir zeytin üreticisi olan Edincik eski Belediye Başkanı Mehmet Yağcı ile Ballıpınar kırsal mahalle muhtarı Necmi Sezer Erdek ziraat odasına gerçekleştirdikleri ziyarette, Oda Başkanı Mustafa Saçıl ile gündeme dair değerlendirmede bulundular.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false